App-oversigten i Android-smartphones er på vej væk

App-oversigten på Android-smartphones, hvor du med et klik på hjemmeskærmen kan se en alfabetisk liste over alle dine apps, er på vej væk.

App-oversigten i Android-smartphones er på vej væk

Ethvert styresystem har sine forskellige særpræg, og på Android er et af dem, at du med et klik fra hjemmeskærmen altid kan se en fuld alfabetisk sorteret liste over alle dine apps.

Det ser nu ud til, at denne funktion snart er fortid på Android-smartphones. I sidste uge kunne hjemmesiden Android Authority afsløre, at næste Android-version – indtil videre kendt som Android N – formentligt ikke får denne app-oversigt (eller app drawer, som den kaldes på engelsk).

Læs også: Pust liv i din hjemmeskærm [TIP]

På dette tidspunkt var der ingen konkrete beviser på, at det ville blive tilfældet. I stedet havde hjemmesiden blot hørt det fra to forskellige kilder, men hurtigt skulle der vise sig at være noget om snakken.

LG G5

LG og HTC har allerede fjernet app-oversigten

I de efterfølgende dage har det nemlig vist sig, at flere og flere producenter har valgt at fjerne eller deaktivere app-oversigten på de nye smartphones, der er lanceret ved Mobile World Congress i Barcelona.

Først var der LG G5, hvor der ingen app-oversigt længere er at finde i den medfølgende hjemmeskærm (eller launcher). LG har nemlig lavet en ny hjemmeskærm til G5, hvor app-oversigten er fjernet, og derfor skal du aktivt gå ind i indstillinger og vælge den gamle LG-hjemmeskærm igen, hvis du vil have den tilbage.

Næste tegn på, at den ser ud til at forsvinde, er at Samsung også har lavet et lignende tiltag – dog ikke i nær så voldsom grad. I de to nye topmodeller, Galaxy S7 og S7 edge, har Samsung nu inkluderet muligheden for at slå app-oversigten fra i TouchWiz-hjemmeskærmen. Om det blot er en forsmag på, hvad der venter senere hen, vides ikke, men set i lyset af LGs tiltag og de seneste rygter kan noget tyde på det.

Læs også: Se Mobilsidens brugeres hjemmeskærme

Sidst, men ikke mindst, er der også HTC, som har lanceret modellen One X9 ved Mobile World Congress. Der begynder at tegne sig et mønster, for i HTCs hjemmekærm er app-oversigten også forsvundet.

Sonys nye smartphones i X-serien, X, X Performance og XA, har dog fortsat app-oversigten i hjemmeskærmen, men i koncept-udgaven af Marshmallow til Sony-smartphones er det også nu muligt at skifte hjemmeskærmen ud med en anden fra Sony, hvori app-oversigten ikke længere er der.

Meget tyder altså på, at app-oversigten forsvinder fuldstændigt i den næste Android-version – i hvert fald i Googles egen hjemmeskærm og producenternes egne. Heldigvis er Android så fleksibelt, at du til enhver tid kan installere en anden startskærm såsom Nova Launcher, hvor funktionen med garanti ikke forsvinder.