Apple gør det meget sværere for andre at reparere iPhone-skærme

Hvis et ikke-autoriseret værksted skifter skærm på iPhone 13 med selv originale dele, så har Apple gjort, at Face ID ikke vil virke.

Apple gør det meget sværere for andre at reparere iPhone-skærme

Med et træk, der mest føles som en modreaktion mod retten-til-at-reparere grupperne og hele det community, har Apple nu gjort det sværere end nogensinde at reparere sin iPhone-skærm. I hvert fald hvis man har investeret i den helt nye iPhone 13.

Face ID fungerer ikke hvis tredjepart skifter skærm på iPhone 13

Det viser en helt ny video fra Phone Repair Guru, der har opdaget, at Face ID ikke fungerer, hvis man får sin iPhone 13-skærm repareret eller udskiftet hos en tredjepartsreparatør, der ikke er autoriseret af Apple. Også selvom det er med ægte reservedele.

Det tyder på, at det ikke handler om, at reservedelene skal være den ægte vare, men at det i stedet handler om et ekstra skridt i reparationsprocessen, som kun en autoriseret reparatør kender til og som sikrer, at Face ID fungerer efter en udskiftning af skærmen.

Det hele demonstreres i videoen, hvor man ser, at telefonen advarer om, at det ikke er en original skærm, der sættes i telefonen, selvom det faktisk er det.

Se også: Billig iPhone 13

Svækker valgmuligheder for brugerne

I videoen forklares det imidlertid også, at det er muligt at få det til at fungere, hvis man overfører chips, men også at det er så kompliceret en proces, at de fleste reparatører ikke vil pille med det.

Så for den almindelige iPhone 13-ejer betyder det, at man ikke har så mange valgmuligheder, hvis skærmen på telefonen går i stykker på den ene eller anden måde.

Man kan faktisk kun gøre en ting, og det er at sende den ind til Apple eller finder en af selskabet autoriserede reparatører.

Se også: Nyheder om iPhone 13

Mere til stoffet

Sagen slutter ikke her. Redaktionen har bragt den videre. Steen Jørgensen har bragt sagen videre. 28/9/2021 puplicerede vi en ny vinkel om temaet med en artikel omkring Kameratest: iPhone 13 Pro tager stort spring frem – Du læser den her. Se de seneste nyheder om emnet her.