Apple hæver prisen på batteriskift i iPhone 16 Pro

Det er 200 kroner eller 24 procent dyrere at få udskiftet batteriet i en iPhone 16 Pro eller 16 Pro Max til et nyt originalt batteri hos Apple i forhold til iPhone 15-serien.

Apple hæver prisen på batteriskift i iPhone 16 Pro

Apple har hævet prisen på udskiftning af batteriet uden for garantien på sine nyeste iPhone 16-modeller.

Ifølge Apples supportside er prisen på udskiftning af batteriet i iPhone 16 Pro eller 16 Pro Max blevet 200 kroner eller 24 procent dyrere. Dermed koster det nu 1.049 kroner for de to Pro-modeller, mens iPhone 16 og 16 Plus koster 849 kroner.

849 kroner er den pris, som Apple også tager for en batteriudskiftning i hele iPhone 14- og 15-serien, men nu er der altså forskel på de forskellige iPhone-modeller.

Hvis man har abonnement på den valgfri forsikring AppleCare+, er en batteriudskiftning gratis – dog kun hvis batterikapaciteten er faldet til under 80 procent af den oprindelige kapacitet. Forsikringen koster dog 55 kroner om måneden eller 1.099 kroner for to år.

Se også: Bedste pris på brugt iPhone 15 finder du her

Ny batteriteknologi i Pro-modellerne

Prisstigningen på iPhone 16 Pro-modellerne kan hænge sammen med rygter om ny batteriteknologi. Ifølge Apple har alle fire iPhone 16-modeller større batterier med et ændret internt design, der skulle forbedre varmeafledningen. Ændringerne bør også optimere telefonernes ydeevne og levetid, især ved kraftig brug.

Der har været rygter om, at flere af iPhone 16-modellerne – formentlig kun Pro-modellerne – har fået et nyt metalkabinet omkring batteriet, som kan give yderligere termisk styring og strukturel stabilitet. De er dog endnu ikke bekræftet, da vi endnu ikke har set de nye iPhones blive skilt ad. Det er dog formentlig denne ændring, der gør iPhone 16 Pro og 16 Pro Max dyrere at reparere.

Dette er ikke den første nylige prisstigning for udskiftning af batteriet i iPhones. Apple har tidligere hævet prisen fra 779 kroner til de førnævnte 849 kroner med introduktionen af iPhone 14-serien. I endnu ældre iPhone-modeller er prisen helt nede på 609 kroner for en batteriudskiftning.

Se også: Top 5: De absolut bedste iPhones

Spar penge og udskift selv batteriet

Har du lidt teknisk snilde, kan du også nemt købe et batterikit til enhver iPhone og selv foretage batteriudskiftningen. Her sparer du rigtig mange penge, men til gengæld får du også et uoriginalt batteri.

Apple har strenge regler for, hvilke komponenter der må kobles til en iPhone, og derfor vil man ved brug af mange uoriginale reservedele få notifikationer i iOS om, at Apple ikke kan bekræfte reservedelen. Netop dette ændrer Apple dog snart ved, da det vil blive muligt for iPhone-ejere at registrere reservedele, så man ikke modtager disse konstante notifikationer.

Vil man slippe for denne ballade, er 849-1.049 kroner for en batteriudskiftning dog heller ikke en urimelig pris. Et nyt og frisk batteri kan forlænge levetiden af en iPhone i mange år.

Husk også, at det altid er en god idé med et mobilcover til iPhone 16, og en hver anden mobil for den sags skyld. Det er nemlig også med til at sikre en længere levetid til din mobil.

Se også: De bedste priser og tilbud på iPhones