Apple iPhone 7 salg dominerer i første halvår 2017

Apples iPhones dominerer fortsat på de globale salgslister til trods for faldende styksalg.

Apple iPhone 7 salg dominerer i første halvår 2017

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Apples mindste iPhone 7 er fortsat en storsællert på de globale salgslister, det konkluderer analysefirmaet IHS Markit i deres opgørelse for første halvår 2017.

Den globale top 3 føres af iPhone 7, efterfulgt af iPhone 7 Plus mens den afrundes af Samsungs Grand Prime Plus – en prisbillig smartphone som hitter i de store asiatiske markeder.

Samsungs flagskibstelefoner, Galaxy S8 og S8+ tildeles femte og sjettepladsen bag iPhone 6s, men deres relativt lave placering tilskrives en lancering i midten af april måned, hvorfor telefonerne ikke indgår i de første tre måneder i perioden.

Se også:  Eksklusiv iPhone 7 udkommer i billigere variant

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Markedsandel svinder ind

At Apples iPhones dominerer det globale styksalg, har dog ikke kunnet opbremse den gradvise erodering af selskabets globale markedsandele.

Hvor Apples tidligere kunne bryste sig af 10 procent af det globale mobilsalg i 2015, faldt denne andel til 7 procent i 2016 for i den seneste periode at blive halveret til 5 procent af den globale mobilkage.

I alt optræder fire Apple modeller i den globale top 10, mens Samsung tegner sig for fem modeller. En ny producent finder vej til top 10 listen: kinesiske Oppo.

Andre kinesiske mobilproducenter stormer frem i IHS Markits opgørelse. Nu er 8 ud af de i alt 22 smartphones som er solgt i mere end en million eksemplarer kinesiske. I samme periode forrige år opnåede kun 17 smartphone-modeller et syksalg på over en million.

Læs også:  Ingen større interesse for iPhone X end iPhone 7

Seneste nyt om Apps & sociale medier