Apple-kildekode bekræfter den nye formfaktor i iPhone 8

I firmwaren til Apples HomePod-højttaler er et billede blevet spottet, som viser omridset af den nye formfaktor i den kommende iPhone 8.

Apple-kildekode bekræfter den nye formfaktor i iPhone 8

Der kan efterhånden ikke være nogen tvivl om, hvordan den næste iPhone 8 kommer til at se ud med de mange billeder af 3D-modeller, dummyer og covers, der er blevet lækket i de forgangne måneder.

Nu slår Apple dog en gang for alle fast, at de mange lækkede billeder er gode nok, men næppe med vilje. En iOS-udvikler har nemlig haft fingrene langt nede i kildekoden fra en tidlig udgave af firmwaren til Apples nye Siri-styrede HomePod-højttaler.

Læs også: Analytikere: iPhone 8 får voldsom pris på 10.000 kroner

Her gjorde udvikleren sig lidt af et fund. I et tweet har udvikleren Guilherme Rambo nemlig delt en skitse af den kommende iPhone 8 fundet i kildekoden, som på den ene eller anden måde bruges i softwaren i HomePod.

Her ses præcist det design, som har været omtalt i flere måneder – altså grundlæggende samme omrids som tidligere iPhones, men med en langt større skærm, der dækker det meste af fronten. Ligeså er den fysiske Touch ID-knap på fronten væk, mens der er gjort plads øverst på skærmen til de nye infrarøde sensorer, som skal levere avanceret ansigtsgenkendelse i iPhone 8.

iPhone 8
Til venstre ses billedet af iPhone 8 i kildekoden. Til højre ses iPhone 8 fra en manaul. Foto: Twitter.com (@_inside og) og Slashleaks.com

Netop den kommende ansigtsgenkendelse opdagede en anden udvikler, Steve Troughton-Smith, spor fra i samme firmware. Det er denne udviklers tweet, som Guilherme Rambo svarede på med billedet af iPhone 8. I disse filer ses det, at Apples avancerede ansigtsgenkendelse på den ene eller anden måde kan bruge sammen med HomePod.

Næsten samtidig med disse oplysninger dukkede op, blev et billede af en angivelig manaual til den kommende iPhone 8 lækket på hjemmesiden Slashleaks. Her ses fuldstændig samme omrids af designet, hvor det også kan ses, at SIM-kortet skal indsættes midt i højre side.

Læs også: Forbes: Sådan vil Apples iPhone 8 se ud

Selv om der ikke var den store tvivl i forvejen, er det altså så godt som bekræftet nu, at iPhone 8 får det design, som de mange billeder har vist de seneste lange stykke tid. Mange detaljer mangler dog fortsat, og rigtige billeder af iPhone 8 har vi endnu til gode at se. Det er dog ikke utænkeligt, at sådanne når at slippe ud, for der er over en måned til Apple ventes at afsløre iPhone 8 sammen med iPhone 7s og 7s Plus enten i starten af september eller midt på måneden.