Apple lancerer iOS 12: Her er alle nyhederne

Som ventet har Apple mandag aften præsenteret det helt nye iOS 12, som ruller ud til iPhones en gang til efteråret. Se alle de store nyheder i iOS 12 her.

Apple lancerer iOS 12: Her er alle nyhederne

Apple har mandag aften skudt den årlige WWDC-udviklerkonference i gang med en stor keynote, hvor en af hovednyhederne ikke overraskende var en ny udgave af iOS – softwaren der kører på iPhone, iPad og iPod touch. Apple har nu lanceret iOS 12 i form af en betaudgave.

Det betyder, at vi nu får første officielle kig på iOS 12 og mange af de store nyheder i softwaren, men at der vil komme flere nyheder løbende, efterhånden som der udgives nye betaudgaver af iOS 12 frem til den endelige udgivelse en gang i efteråret.

Vi bringer derfor et overblik over alle de største nyheder, som Apple har præsenteret i iOS 12 her til aften.

iOS 12

Optimeringer og forbedret ydeevne

I iOS 12 har Apple fokuseret på at optimere softwaren, hvilket især kan mærkes på ældre iPhones. På en ældre iPhone har Apples mange optimeringer af iOS 12 ført til, at apps åbner hele 40 % hurtigere end iOS 11, tastaturet åbner 50 % hurtigere og kameraet åbner 70 % hurtigere på ældre iPhones. Også ved høj belastning er ydeevnen forbedret markant. Apps åbner dobbelt så hurtigt, lyder det fra Apple.

Ruller ud til samme enheder som iOS 11

Den første nyhed i iOS 12 er, at det er blevet så stabilt, at Apple vælger at rulle softwaren ud til præcis samme enheder som iOS 11. Det betyder, at iPhone 5S holdes i live i endnu et  år. Listen over enheder, som modtager iOS 12, er derfor følgende:

  • iPhone 5S, 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus og X 
  • iPhone SE
  • iPad Air og Air 2
  • iPad Mini 2, iPad Mini 3 og iPad Mini 4
  • iPad 9.7″
  • iPad Pro 10,5″ og 12,9″
  • iPod Touch (6. generation)
iOS 12

Ny app: Measure

Apple har også lanceret ARKit 2.0, som giver bedre augmented reality-oplevelser (AR). Det har blandt andet resulteret i den nye app Measure, som nemt lader dig måle objekter via kameraet, f.eks. længden på et møbel.

Fotos

Fotos: Bedre søgning og deling

I Fotos er der nu en markant bedre søgemaskine, så du eksempelvis kan søge efter helt generelle steder og termer for at finde billeder, der matcher det, du leder efter. Eksempelvis kan du søge efter ”Surfing” og ”ferie” og finde billeder fra da du var på ferie og surfede.
Der er også kommet bedre deling af billeder. Apple har tilføjet forslag til billeder, du kan dele med andre.

Siri

Siri: Genveje

Apple har lanceret en ny funktion kaldet Genveje. Udviklere af apps kan implementere en knap, der fungerer som en genvej til Siri. I en app kan du indtale en besked, som så du kan genindtale til Siri senere hen for eksempelvis at få vist specifikke rejser. Der er dermed tale om en slags makrofunktion. Til formålet har Apple også lanceret appen Shortcut, så man selv kan lave egne genveje.  Den virker på iPhone, iPad, HomePod og Apple Watch.

Siri kan også give forslag til handlinger, du kan foretage, f.eks. til at købe en kop kaffe. Forslagene vises direkte på låseskærmen.

iOS 12

Forstyr ikke og grupperede notifikationer

Apple har lanceret et sæt af apps og funktiioner, som skal forbedre brugen af ens mobil.

Forstyr ikke: Om natten vil man ikke forstyres af sin telefon. Om natten ser man kun en sort skærm på sin iPhone, der viser klokken. Notifikationerne dukker derfor først op, når man står op. Man kan også vælge, hvor længe man ikke vil forstyrres, og om det skal være indtil man er på en bestemt lokation.

Grupperede notifikationer: Apple har også forbedret notifikationssystemet. Først og fremmest er der nu bedre kontrol af notifikationer, så du kan styre, hvilke der skal dukke op og hvilke der skal vises på låseskærmen. Måske mere interessant er, at apple nu har lanceret grupperede notifikationer, så dem, der minder om hinanden eller kommer fra samme app er grupperede og dermed nemmere at overskue og fjerne.

Screen time: Apple har også lanceret en ny funktion i indstillinger, der hjælper dig med at holde øje med dit mobilforbrug. Du kan se, hvor meget tid du bruger på mobilen, hvor du bruger tid henne, hvilke apps du bruger mest og hvilke apps der sender flest notifikationer. Du kan også sætte en begrænsning for, hvor lang tid du kan bruge apps.

Memoji

Memojis: Personaliserede animojis

Som en udvikling af animojis har Apple nu annonceret memojis, som er personaliserede animojis. Du kan tilpasse alt fra hårfarve og frisure til øjenbryn, hudfarve osv. Du kan, ligesom animojis, anvende disse i Beskeder-appen.

FaceTIme

Gruppevideoopkald med FaceTime

Via FaceTIme kan man nu foretage gruppeopkald med helt op til 32 personer ad gangen. Alle personer vises med små billeder i forskellige størrelser, og når der er nogen, der taler, forstørres deres billeder, så man tydeligere kan se, hvor lyden kommer fra. Der er også adgang til Animoji, filtre og effekter. Det virker til iPhone, iPad og Mac. Via Apple Watch kan man besvare opkald.

iOS 12
Foto: Apple

dddddddd

Det videre forløb i sagen

Siden vi bragte denne historie er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fulgte op på historien. 12/4/2018 publicerede redaktionen artiklen; Huawei MediaPad M5 – Android tablet med imponerende lyd [TEST] – Den videre beretning kan læses her. Og der er stadig puls i emnet. Læs de seneste nyheder om iPad..