Apple patent: Høretelefoner til fitness

Apple har tilsyneladende haft øje for fitness-relaterede “wearables” længe og tildeles nu patent på smarte høretelefoner.

Apple patent: Høretelefoner til fitness

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

iWatch-snakken har efterhånden stået på længe, og vi har allerede set et hav af smarte-ure, der kan snakke sammen med vores smartphones. Så selvom at iWatch og iOS 8 skal fokusere på fitness og sundhed, så er der stadig mulighed for, at Apple ikke tror på uret, som en del af succesen. 

Området for fitness og sundhed er en helt anden sag. Det viser sig nemlig, at Apple, helt tilbage i 2008, indsendte en patentansøgning på smarte høretelefoner, som de netop er blevet tildelt. Det skriver AppleInsider via CNET.

Patentet, der går under navnet “Sports monitoring system for headphones, earbuds and/or headsets”, beskriver produkter, der kan overvåge dit helbred og sundhed samt eventuelt udføre opgaver baserede på dine bevægelser med hovedet.

Opfindelsen bygger altså særligt på tanken om, at sensorer, der har kontakt med huden, kan opsamle data fra eventuel hjerteslag, temperatur, sved osv. Det er desuden tanken, at disse høretelefoner via sensorer kan styre særlige opgaver handfrit, så som at skifte musikken eller ændre lydstyrke blot ved at vippe hovedet.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Hvis ikke uret kommer hvorfor så høretelefoner?

Ved sommertid sidste blev Apple-bossen Tim Cook interviewet til D11-konferencen, og udspurgt til mening omkring Google Glass og “wearables”(bærbare gadgets) generelt. Her gav han særlig udtryk for, at han ikke troede på Googles briller som et mainstream-produkt. 

Argumentet lød meget lig det han brugte, da han et øjeblik efter blev spurgt ind til smarte-armbånd eller ure. Altså at der er udfordringer ved, at skulle overbevise nogle, der ikke bruge briller eller ure, om pludseligt at skulle gøre det. 

LG præsenterer LG Lifeband Touch og øretelefoner til hjertet 

Det problem ville formentlig ikke være til stede på smarte høretelefoner, da de bruges af alle, der nyder at lytte til musik på farten eller blot for sig selv. Det er naturligvis spekulationer, og selv om at Apple nu er blevet tildelt patentet, er der ingen vished for, at vi nogensinde får et sådant produkt at se.

Kilde: AppleInsider via CNET.

Seneste nyt om Apps & sociale medier