Apple rykker produktionen af den mindste iPhone 15 til Brasilien

Apple producerer langt de fleste iPhones i Kina, men nu bliver den billigste iPhone 15 også produceret i Brasilien. Det giver lavere priser - men ikke for dig.

Apple rykker produktionen af den mindste iPhone 15 til Brasilien

Selv om produktionen af de fleste Apple-produkter fortsat sker i Kina, har Apple nogle samlefabrikker rundt om i verden. En af disse faciliteter er Foxconn Brazil, som ligger i São Paulo i Brasilien. Der samler Apple nu den 6,1 tommer store iPhone 15.

Se også: Priser og tilbud på iPhones

iPhone 15 samles nu i Brasilien

Som den brasilianske blog MacMagazine har bemærket, ser Apple nu ud til at producere iPhones i Brasilien. Virksomheden har ikke bekræftet nyheden, og der er ingen eksplicitte beviser på dette på Apples hjemmeside. Apples onlinebutik i Brasilien giver dog kunderne et fingerpeg om, hvilken model de får.

Når kunderne tjekker URL’en på betalingssiden for iPhone 15, vil de nu bemærke, at varenummeret slutter med “BR/A”, som bruges til at identificere Apple-produkter, der er samlet i Brasilien. De fleste produkter identificeres med “BE/A” eller “BZ/A” for at indikere, at de er blevet importeret for at blive solgt i landet.

Interessant nok har Apple endnu en gang valgt kun at samle 6,1 tommer-udgaven af iPhone-modellen i Brasilien. iPhone 15 Plus og begge Pro-modeller, der sælges i landet, er stadig importeret fra Kina. Det kan skyldes, at standardmodellen sandsynligvis er den mest populære i Brasilien på grund af de høje priser på iPhone i det sydamerikanske land.

Brasilien har høje skatter på importerede produkter. Af den grund investerer nogle virksomheder i at samle deres produkter i Brasilien, da det er billigere end at importere dem til landet. iPhone 15 med 128 GB lager blev lanceret til 7.299 brasiliansk real (cirka 10.000 kroner) i Brasilien, men kan nu fås helt ned til 5.399 brasilianske real (cirka 7.400 kroner) i visse butikker.

Læs også: Din iPhone kan blive plastret til med annoncer

Apple adspreder sin produktionskæde

Selvom samlingen af iPhones i Brasilien er til gavn for de brasilianske kunder, er det også til gavn for Apple – og ikke kun på grund af muligheden for at sælge flere iPhones. At have samlefaciliteter i andre lande gør Apple mindre afhængig af Kina og kan hjælpe virksomheden med at undgå forsyningsmangel på lokale markeder.

Ud over Brasilien har Apple også investeret i sine samlefaciliteter i Indien og Vietnam. Sidste år kunne indiske kunder købe iPhone 15-modeller, der var samlet i Indien, på den allerførste salgsdag.

Apple har i mange år fået en del kritik for problemer med arbejdsforholdene på de kinesiske fabrikker, hvor iPhones samles. Det er dog efterhånden længe siden, at vi har hørt til meldinger om dårlige arbejdsforhold, så man kan håbe, at Apple har fået styr på dem.

Læs også: Apple sagsøgt igen: Har monopol på lagerplads i skyen