Apple undskylder efter at have gjort ældre iPhones langsommere

Apple undskylder i et åbent brev over for skuffede iPhone-ejere, efter det kom frem, at Apple bevidst gør ældre iPhones langsommere.

Apple undskylder efter at have gjort ældre iPhones langsommere

I går aftes dansk tid udgav Apple et åbent brev på sin hjemmeside, hvor producenten undskylder over for ejere af ældre iPhones, som er blevet gjort langsommere af Apple. Dette gjorde Apple med henblik på at forbedre stabiliteten af telefonerne, fordi batteriernes evne til at forsyne den fornødne mængde strøm til telefonen bliver dårligere med tiden.

”Vi ved, at nogle af jer føler, at Apple har skuffet jer. Det undskylder vi,” indleder Apple blandt andet brevet med.

Da iOS 10.2.1 blev udgivet for cirka et år siden, introducerede Apple nogle ændringer i softwaren, som havde til hensigt at øge stabiliteten på ældre iPhones. Denne software blev udsendt til iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus og iPhone SE. Sidenhen blev samme ændringer foretaget på iPhone 7 og 7 Plus i iOS 11.2.

Efterhånden som telefonerne bliver ældre, bliver batterierne også kemisk ældre og dermed slidte. Det påvirker batteriernes evne til at levere en stor nok mængde strøm ved spidsbelastninger. Det kan være ved apps og spil, der er krævende for processoren og grafikchippen eller ved blot at have skærmen på maks. lysstyrke.

Læs også: Nyt fund: batteriet gør iPhones sløvere med alderen

Apples løsning var derfor i al stilhed at skrue ned for ydeevnen i de iPhones, hvor Apple kunne se, at batteriet ikke præsterede lige så godt, som da det var nyt. Ifølge Apples supportside bliver der foretaget følgende ændringer, når der reguleres i strømstyringen:

  • Længere opstartstid for apps
  • Lavere billedfrekvens, når der rulles på skærmen
  • Dæmpet baggrundslys (hvilken kan tilsidesættes i Kontrolcenter)
  • Reduktion af lydstyrken i højttalerne med op til -3dB
  • Gradvis reduktion af billedfrekvensen i nogle apps
  • I de fleste ekstreme tilfælde vil kameraets flash blive deaktiveret, hvilket kan ses i kameragrænsefladen.
  • Apps, der opdateres i baggrunden, kan skal muligvis genindlæses på ny ved opstart.

Det er altså alt sammen med henblik på at undgå, at telefonerne pludselig lukker ned, fordi der ikke leveres nok strøm til at holde telefonen kørende. Apple forklarer også, at ændringerne kun foretages på de ældre telefoner med dårlige batterier, hvor der rent faktisk er behov for det. Udskiftes et slidt batteri med et nyt, vil iOS straks yde helt som normalt igen.

Billige udskiftninger af batterier i 2018

Netop udskiftning af batteriet er noget, som iOS-softwaren opfordrer brugerne til, hvis den kan se, at batteriet ikke leverer nok strøm, og at brugeren derfor får en utilfredsstillende brugeroplevelse. Apple forsøger derfor nu at gøre skaden god igen ved at sætte priserne markant ned på udskiftning af batteriet i ældre iPhones, der ikke længere er omfattet af garanti og/eller reklamationsret.

En udskiftning af batteriet i ældre iPhones tager Apple normalt $79 for, hvilket ifølge Apples danske side koster 629 kroner herhjemme. Denne pris bliver nu reduceret til 229 kroner fra udgange af januar måned for alle, som har en iPhone 6 eller ældre, hvis batteri trænger til at blive udskiftet.

Læs også: Sløve iPhones pga. batterier: her er Apples svar

2018 kunne derfor godt gå hen og blive det store batteriudskiftningsår, for fra januar bliver det muligt at udskifte batterierne i ældre iPhones til den lave pris. Du skal dog nå at få det gjorde inden december 2018, hvor den normale pris vender tilbage. Prisreduktionen gælder i hele verden, oplyser Apple.

Apple vil også udsende en softwareopdatering i starten af 2018, som giver bedre indsigt i, hvad status er for batteriet i din iPhone. Det skulle således blive mere gennemskueligt, om nogle funktioner i din iPhone er blevet begrænset for at skåne batteriet og sikre en stabil drift af telefonen.

Mere nyt om emnet

Her følger vi op med den seneste udvikling om temaet. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 28/12/2017 blev historien fulgt op med en ny vinkel på Rygte: Apple overvejer at sænke priserne på iPhones – Artiklen finder du her. Se også de seneste nyheder om emnet her.