Apples Face ID skal gemmes væk i iPhone 14

Apple vil angiveligt fjerne den kæmpe notch i dette års iPhone og gemme Face ID-sensorer under skærmen. Se hvordan det vil se ud på iPhone 14.

Apples Face ID skal gemmes væk i iPhone 14

Godt nok har vi kun netop bevæget os ind i 2022, men allerede nu dukker rygter op om Apples kommende iPhone, iPhone 14, der kunne blive et trækplaster. Apple skulle nemlig have planer om, at fjerner den store notch i toppen af skærmen, som indeholder sensorer til Face ID og frontkamera.

Face ID er en af de mest vellykkede oplåsningsmetoder til mobiltelefoner, men det gør ikke noget godt for iPhonen. Den store notch er grim, optager skærmareal og blokerer indhold, når der fx afspilles video på iPhones. Face ID blev introduceret med iPhone X i 2017 og er siden da blevet forbedret flere gange. Dog er der ikke blevet lavet om på designet i toppen af skærmen, som indeholder de nødvendige sensorer til Face ID, bortset fra en anelse mere kompakt størrelse i de nyeste iPhones.

Se også: Sammenlign pris på iPhones

iPhone 14 gemmer Face ID væk under skærmen

I mellemtiden er Android-telefoner gået fra en skærmnotch og over til holepunch, som er et lille udskåret hul til frontkameraet. Og det er angiveligt samme fremgangsmåde Apples vil benytte i iPhone 14. Et design er blevet lækket, der viser det øverste af skærmen på iPhone 14, der har skiftet den store skærmnotch ud med et meget mindre holepunch.

Der er dog kun plads til frontkameraet heri, hvorfor Apples skal finde en anden løsning til Face ID-sensorer. Disse sensorer vil Apple angiveligt gemme væk under skærmen. Vi har allerede set enkelte Android-producenter gemme frontkameraet væk under skærmen, og Apples forventes at benytte en lignende teknologi til Face ID i iPhone 14.

iPhone 14
iPhone 14 med holepunch i frontkamera.

Det forventes dog kun at det er iPhone 14 Pro og Pro Max, der vil benytte denne nye teknologi. De to billigere iPhone 14 (iPhone 14 og iPhone 14 mini) skal angiveligt anvende en løsning identisk til iPhone 13.

iPhone 14 kommer til september

Det her er kun starte på utallige rygter om iPhone 14, der vil fortsætte helt til september. Det er nemlig til september, at Apples forventes at præsentere iPhone 14. Hvordan den kommer til at se ud og hvad den vil indeholde ved vi mere om i de kommende månder.

Se også: De billigste priser på de bedste iPhones til prisen