Apples iOS 11 fjerner Facebook-login

Apple piller en væsentlig feature ud af iOS 10 i den kommende opdatering. Fremover vil du ikke kunne logge ind via Facebook eller Twitter.

Apples iOS 11 fjerner Facebook-login

Med iOS 11 introducerede Apple en bred vifte af interessante nye features og funktioner. Men Apple piller samtidig en væsentlig feature ud af de tidligere iOS versioner.

Med den nye systemsoftware vil indstillingerne ikke længere gemme på login-oplysninger fra tredjepartstjenester som Facebook, Twitter, Flickr eller Vimeo – et skifte der vil besværliggøre login til tjenester, apps eller hjemmesider der benytter sig af disse tjenester til autentifikation.

I dag benytter mange hjemmesider Facebook eller Twitter som platform når nye brugere skal logge ind til deres tjenester eller foraer.

I stedet vil iOS brugere – og tredjeparter – benytte sig af den fælles identifikationsplatform som Apple introducerede i iOS 8 eller et cookie-baseret login. Det vil betyde, at du fremover skal logge ind via Facebook mobile hjemmeside hver gang du vil logge ind på en ny hjemmeside, app eller service.

Se også:  Apple iOS 11 – her er de største nyheder

Alternativ på vej

De nye regler vil besværliggøre login-processen, men et fix er muligvis i støbeskeen forud for lanceringen af iOS 11 i efteråret, skriver the Verge.

I tweet nævner Apple-ingeniør, Ricky Mondello, en såkaldt ’Password Autofill’ funktion som vil administrere password og loginoplysninger for iOS 11 brugere. Det tyder derfor på, at Apple arbejder på et alternativ til de automatiske logins igennem sociale medier.

Apple indførte login via Twitter i 2011 efter fulgt af Facebook-login i 2012.

Læs også:  Disse iPhones og iPads får ikke iOS 11