Apples konkurrenter: Vi sløver ikke vores ældre mobiler

Indtil videre har fire producenter af Android-smartphones enstemmigt meldt ud, at de ikke sløver deres ældre smartphones, ligesom Apple gør med iPhones.

Apples konkurrenter: Vi sløver ikke vores ældre mobiler

Apple er vant til megen opmærksomhed, og oftest er det da også af den positive slags, men i disse dage har den californiske it-gigant været mål for enorme mængder af kritik.

Det kom nemlig frem, at Apple sløver ældre iPhones med dårlige og slidte batterier for at forhindre, at de pludselig lukker ned, når batterierne ikke kan levere en høj nok strømstyrke. Senest har Apple nu været ude med et længere åbent brev og en undskyldning til skuffede iPhone-ejere.

Læs også: Apple undskylder efter at have gjort ældre iPhones langsommere

Når Apple introducerer nye features, er det ikke ualmindeligt, at andre producenter af smartphones tager dem til sig og lancerer noget lignende – hvis ikke det samme. Det er dog ikke tilfældet med denne batteri-’feature’, der begrænser blandt andet ydeevnen, lydstyrken og skærmens opdateringshastighed i iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 og iPhone 7 Plus.

The Verge spurgte derfor flere Android-producenter tidligere på ugen, om de lavede samme nummer med deres mobiler. Nu er HTC vendt tilbage med et meget kortfattet svar om, at det ”ikke er noget, vi gør”. Også Motorola blev adspurgt, hvor svaret lød:

”Vi neddrosler ikke processorens ydeevne på grund af ældre batterier”.

LG: Vi kommer aldrig til at gøre det

Sydkoreanske LG melder sig også ind i klubben af producenter, der tager afstand fra at neddrosle ældre mobiler, når batterierne begynder at blive dårlige. Hjemmesiden PhoneArena har nemlig været i tale med producenten, hvor svaret lød:

”Har aldrig gjort og vil aldrig gøre! Det er vigtigt for os, hvad vores kunder mener”.

Apple har allerede meldt ud, at man vil fortsætte med denne praksis i fremtiden, men dog forbedre neddroslingen af strømstyringen og gøre det klarere for forbrugeren, hvad der sker af ændringer. Det er altså stik modsat af LG, som lover aldrig at implementere en sådan løsning i fremtiden.

Samsung: Vi sløver ikke vores telefoner

Samsung har, ligesom de øvrige producenter, meldt ud, at man heller ikke går Apples vej med at begrænse sine ældre mobiler med dårlige batterier.

”Vi reducerer ikke processorens ydeevne gennem softwareopdateringer i løbet af telefonernes levetid”, lyder det fra Samsung, som uddyber:

”Produktkvalitet har været og vil altid være højeste prioritet hos Samsung Mobile. Vi sikrer en forlænget batterilevetid på Samsungs mobiler ved brug af flere sikkerhedsforanstaltninger, hvilket inkluderer softwarealgoritmer, der styrer strømstyrken og varigheden ved opladning.”

Læs også: Nyt fund: batteriet gør iPhones sløvere med alderen

At dømme ud fra svarene fra de fire af Apples konkurrenter ser det altså ikke ud til, at der er nogen tendens til at svække ydeevnen i ældre smartphones, efterhånden som batterierne bliver dårligere med tiden.