BlackBerry på rette kurs efter lanceringen af Priv

Den canadiske smartphoneproducent, BlackBerry, oplever en økonomisk fremgang i tredje kvartal 2015 efter lanceringen af Android-smartphonen Priv.

BlackBerry på rette kurs efter lanceringen af Priv

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

En af de mange producenter, der har måtte lide under Apples og Android-producenternes store succes og høje markedsandele på markedet for smartphones, er BlackBerry fra Canada.

Firmaet har med sine karakteristiske skydetelefoner, smartphones med fuldt QWERTY-tastatur og fokus på sikkerhed ikke kunne vinde store markedsandele.

Efter at BlackBerry gik nye veje og lancerede Priv-skydetelefonen med Android som styresystem i stedet for det hidtidige BlackBerry OS, opstod der en pludselig stor opmærksomhed omkring firmaet. Netop denne seneste Priv er årsagen til, at BlackBerry ser en økonomisk fremgang i tredje kvartal 2015. Det skriver Reuters.

Læs også: BlackBerry introducerer Priv med kort video

Firmaet opererer nu med et underskud på $89 mio. eller 610 mio. kroner svarende til 1 krone og 17 øre per aktie. Til sammenligning lød underskuddet i samme periode sidste år på hele 1,015 mia. kroner eller 1 krone og 92 øre på aktie, som altså vidner om en væsentligt fremgang for producenten.

Med en omsætning på $500 mio. eller 3,4 mia. danske kroner er der sket mere end en fordobling på BlackBerrys softwareområde, lige som der også er sket en fremgang i omsætningen for solgte enheder siden sidste kvartal: 1,38 mia. kroner i omsætning er nu blevet til 1,46 mia.

Læs også: Billeder af ny BlackBerry-smartphone med Android lækket

Den stigende omsætning skyldes ikke flere solgte smartphones – tværtimod, for antallet af disse er faldet fra 800.000 til 700.000. Det er derimod den gennemsnitlige pris per solgt enhed, som er steget fra 1.650 kroner til 2.160 kroner. Netop BlackBerry Priv er da heller ikke en billig sag. Hele $700 eller 4.800 kroner skal BlackBerry have for den i udlandet, hvor de få butikker, som sælger den i Danmark, skal have mellem 6.000 og 7.000 kroner for den.

BlackBerry Vienna
Billeder af en BlackBerry Vienna med er lækket og kan være firmaets anden Android-smartphone.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Flere BlackBerry-modeller med Android måske på vej

Indtil videre tegner BlackBerry Priv med Android som styresystem sig altså til at være en god økonomisk beslutning, og firmaets direktør, John Chen, er bestemt heller ikke afvisende over for at gentage succesen:

“Vi har planer om flere Android-telefoner, men det afhænger alt sammen af, hvordan vi klarer os med Priv,” udtaler han til Reuters og tilføjer, at topmodellen finder vej til mere end 30 lande dette kvartal. Om det inkluderer Danmark, er der endnu ingen oplysninger om.

Seneste nyt om Mobiltelefoner