BlackBerry vender tilbage til Danmark

BlackBerry-telefoner er efterhånden et sjældent syn i Danmark, men nu får det canadiske mobilbrand dansk comeback takket være et nyt samarbejde.

BlackBerry vender tilbage til Danmark

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Vi skal blot tilbage til år 2009, hvor den canadiske smartphoneproducent RIM sad på intet mindre end 20 % af det globale smartphonemarked med sine BlackBerry-telefoner. Det var særligt telefonerne med et fuldt QWERTY-tastatur og firmaets fokus på høj sikkerhed, der tiltalte mange virksomheder.

Læs også: BlackBerry lancerer to Android-smartphones i år

Sidenhen er meget sket. I dag er BlackBerry-telefoner nærmest ikke-eksisterende på trods af sidste års lancering af topmodellen PRIV – ja, markedsandelene er faktisk helt nede på 0,1 %. Det vil producenten bag nu forsøge at gøre noget ved.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Nyt samarbejde bringer BlackBerry tilbage til Danmark

Det er på ingen måde slut med BlackBerry-telefoner, for via et nyt samarbejde med den kinesiske elektronikgigant TCL Group forsøger RIM at få liv i det canadiske brand igen. Måske siger TCL Group dig ikke noget, men du kender muligvis til flere af de brands, som den kinesiske kæmpe står bag.

Foruden TCL-brandet står firmaet også bag Alcatel-smartphones. Lige nu er TCL Group netop i færd med at lancere den nye Alcatel IDOL 4S med Windows 10 Mobile i Danmark, som kommer til salg i løbet af 1. kvartal 2017. På tv-fronten kender du måske TCL Group under navnet Thomson, lige som flere af Samsungs tv faktisk også produceres af dem.

Det nye samarbejde mellem RIM og TCL Group betyder, at BlackBerry-smartphones fremover bliver designet og fremstillet af TCL Group – eller sagt på en anden måde: TCL Group vil producere smartphones under BlackBerry-navnet og vil derfor føre samme fokus på høj sikkerhed i softwaren videre.

Læs også: Obama vrager Blackberry til fordel for Android

Aftalen er indgået over hele verden med undtagelse af Indonesien og Indien, så med andre ord vil du altså komme til at se BlackBerry-telefoner på butikshylderne igen.

Den nye aftale imellem de to har imidlertid allerede kastet den første smartphone af sig: BlackBerry DTEK50, som ifølge CNET er baseret på IDOL 4, men med en tekstureret plastikbagside i stedet for glas. Den har allerede været på markedet i adskillige måneder og kan således købes hos en lang række danske forhandlere for cirka 2.350 kroner.

Og i fremtiden kan du altså se frem til flere BlackBerry-telefoner, om end det måske ikke forbliver med helt samme DNA, som det canadiske brand er kendt for.

Seneste nyt om Mobiltelefoner