Bøde for at lække iPhone: 300 millioner kr.

Læk af fremtidige Apple enheder, kan blive ekstremt dyrt for Apples underleverandører

Bøde for at lække iPhone: 300 millioner kr.

Regnskabet skranter for, GT Advanced Technologies, Apple leverandør af safirglas til iPhones og den kommende Apple Watch. Virksomheden søgte i sidste uge om konkursbeskyttelse og planlægger at lukke fabrikken den 31. december og afskedige 890 medarbejdere.

Den konkursramte virksomheds regnskab granskes nu og det forlyder fra Financial Times at Apple påbyder strenge fortrolighedsklausuler til underleverandøren.

I GT Advanced Technologies kontrakt med Apple fremgår det at virksomheden indvilliger i at betale 50 millioner USD, eller omtrent 300 millioner kroner, for brud af ’fortroligheds forpligtelser.

Læs også: Apple Watch – Apple stormer ind på wearable-scenen

Apple lapper huller

Klausulen er sidste tiltag i Apples forsøg på at undgå læk fra underleverandører. Tidligere i år fremgik det, at Apple hyrede et korps på 200 sikkerhedsmedarbejdere, for at dæmme op for salg af tilbehør, protyper eller plantegninger til tech-medierne.

Læs også: 100.000 nye jobs på grund af iPhone 6

GT Advanced Technologies’ økonomiske skæbne er endnu ikke afgjort, men det forlyder, at Apple vender sig mod to alternative leverandører, for at sikre sig safir-komponenter fremover. Det skriver cultofmac.com.

Safirglas indgår i frontoptikken på kameraet i Apples iPhone 5S, 6 og 6 Plus, hvor det sikrer kameraet for ridser. Det kommende Apple Watch vil også få en front, udarbejdet i det dyre safirglas.

Mere til stoffet

Fortællingen gik ikke bort med denne historie. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 12/10/2014 fulgte redaktionen op med en artikel omkring temaet Overblik: iPhone 6 Plus test, kåring af hurtigste 4G-mobil, nyt HTC flagskib – Den videre beretning kan læses her. Temaet er fortsat relevant. Klik her for de seneste nyheder..