Brugtsalg: Android taber langt mere i værdi end iPhone

Sælger du din Android-mobil, som har har købt fra ny, så taber den langt hurtigere værdi sammenlignet med iPhones.

Brugtsalg: Android taber langt mere i værdi end iPhone

Når man skal købe ny iPhone, kan det være belastende med de høje priser, de fleste af Apples telefoner har. Der er dog en plusside ved det, de falder nemlig ikke i pris i samme høje tempo som Android-telefoner.

Det er BankMyCell, der igen har undersøgt brugtpriserne på telefoner med henholdvis Android og iOS (iPhone). Det gør de en gang om året og tendensen er stadig, at prisen på Android-telefoner falder dobbelt så meget i pris som iPhones.

Sælger du brugt får du langt mindre for Androidt-telefoner end iPhones

I løbet af de første 12 måneder taber Android-telefoner med 33,62 % i pris, når man køber dem brugt, mens iPhones falder med 16,7 % i pris. Efter to år er prisfaldet på henholdsvis 61,5 % for Android-telefoner og 35,7 % for iPhones.

BankMyCell har også kigget på, hvor meget telefoner med de to systemer i gennemsnit falder i pris, når de købes brugt, over fire år. Så udlignes forskellene lidt mere. Android-telefoner taber i snit 81,11 % i pris over en periode på fire år, mens iPhones tabet er 66,43 % i pris.

Se også: Sådan får du mest muligt for din brugte mobil

HTC, Motorola og Sony taber mest i værdi

Du skal særligt være indstillet på, at du ikke får meget for din brugte telefon, hvis du har en HTC, Motorola eller Sony telefon. I løbet af de første 12 måneder falder i med 53.08 %, 42.57 % og 39.51 % i pris, hvis du vil sælge dem brugt.

iPhones kan sælges med mindst tab, mens faktisk LG og Nokia heller ikke falder så hurtigt i pris på brugtbørsen.

Se også: Find bedste pris på nye telefoner

Brugtpris: S20 vs iPhone 11

Der bliver også kigget specifikt på brugtprisen på telefoner fra Samsung og Apple. Hvis du vil sælge din Samsung Galaxy S20 brugt efter ni måneder, skal du forvente at måtte sælge den med et prisnedslag på næsten 35 procent i forhold til nykøbsprisen. Til sammenligning mistede iPhone 11 12,84 procent af prisen over hele 12 måneder.

Samsung Galaxy S20+ mister 30.59% af prisen inden for 9 måneder, mens iPhone 11 Pro mister 21.31% af prisen, når man sælger den brugt efter 12 måneder.

Endelig har BankMyCell også kigget på Galaxy S20 Ultra fra Samsung og iPhone Pro Max. S20 Ultra skal man regne kan sælges for 36,3 procent af nyprisen inden for ni måneder, mens iPhone 11 Pro Max kun mister 15,96 af prisen.

Se også: Nyheder om telefoner

Flere artikler om iPhone

Efterfølgende kom der nyt om emnet. Lasse Olsen kørte videre med bolden. 26/1/2021 kørte vi sagen om AMD-grafik i næste Samsung-topmodel giver iPhone 12 baghjul – Klik her. Redaktionen dækker emnet fortløbende. Se seneste nyt her.