Dansk kvindes Samsung Galaxy S7 edge smeltede natten over

Det var nær gået galt, da 18-årige Michella Gummesen ladede sin Samsung Galaxy S7 edge over natten til mandag. Den nedsmeltede nemlig fuldstændigt.

Dansk kvindes Samsung Galaxy S7 edge smeltede natten over

Det er ikke kun den skrinlagte Galaxy Note 7 fra Samsung, der har haft problemer. I løbet af de seneste uger er flere tilfælde med andre fejlramte Samsung-telefoner dukket op, og sådan et har senest fundet sted i Danmark.

Mandag morgen var Michella Gummesen og hendes familie fra Bornholm nemlig vidne til en ubehagelig hændelse, da de vågnede op til en brændt lugt i hjemmet. Lugten kom fra hendes Samsung Galaxy S7 edge, som i løbet af natten af uvisse årsager nedsmeltede og endte fuldstændig ubrugelig.

Læs også: Samsung Galaxy S6 edge+ selvantændte midt om natten

I et Facebook-opslag advarer hun derfor kraftigt mod telefonen og viser samtidig billeder frem, der unægtelig ligner samme skade som Galaxy Note 7-telefonerne pådrog sig, efter et stort antal batterier kortsluttede og efterlod telefoner, der enten var nedsmeltede eller brændt til ukendeligheder.

Til Ekstra Bladet oplyser hun, at hun benyttede den originale oplader, der fulgte med i æsken, men at hurtigopladning var slået fra. Telefonen lå desuden på hendes natbord, skriver hun i sit Facebook-opslag.

For Michella Gummesen er det den første, men også den sidste Samsung-telefon, hun har ejet, og hun advarer også andre mod at beholde telefonen oven på uheldet.

Samsung: Umuligt at afgøre den egentlige årsag endnu

Efter hændelsen oplyste Samsung Danmark tirsdag til Ekstra Bladet, at man ønsker at samarbejde med Michella for undersøge den konkrete sag nærmere, men at det endnu ikke er muligt at sige, hvad der ligger til grund for det – formentligt – overophedede batteri.

”Vores kunders sikkerhed er højeste prioritet, og vi vil samarbejde med enhver kunde, der har oplevet et problem med et Samsung-produkt, for at undersøge sagen nærmere,” lyder det fra Samsung, som tilføjer:

”Indtil Samsung får mulighed for at undersøge det pågældende produkt, er det umuligt at afgøre den egentlige årsag, der ligger til grund for dette tilfælde.”

Samsung Galaxy S6 edge
Foto: Reddit.com (ReturnThroughAether)

Samsung Galaxy S6 edge+ selvantændte for en uge siden

Ud over Note 7-telefonerne er det ikke første gang, at Samsungs smartphones går op i røg. Så sent som den 21. december fandt en næsten identisk episode sted, hvor en Galaxy S6 edge+ selvantændte midt om natten – også på et natbord med den originale oplader tilsluttet.

Samsung kom hurtigt i kontakt med ejeren af telefonen, som blev tilbudt ny telefon samt kompensation for det ødelagte natbord, hvis han sendte den ødelagte telefon retur i en returneringsboks, som Samsung foreslog at sende til hans adresse.

Læs også: Fly forsinket efter utrolig dårlig Galaxy Note 7-joke

Den løsning var ejeren dog ikke tilfreds med, som skrev i et indlæg på Reddit, at han i stedet ønsker at beholde den fejlramte telefon og få hjælp af sin advokat for at finde ud af, hvordan der skal reageres på hændelsen.

Generelt er det ikke ualmindeligt, at et fåtal af sager som disse ses med de fleste udbredte smartphones. Spørgsmålet er så, om der efterhånden er ved at finde et højere antal hændelser med Samsungs modeller sted end hvad der ligger inden for det normale.