Der kommer ingen Essential Phone 2 – Firmaet bag til salg

Alle planer om en Essential Phone 2 er muligvis droppet. Essential er nemlig sat til salg og leder efter interessede købere.

Der kommer ingen Essential Phone 2 – Firmaet bag til salg

Den mindste notch på markedet finder man stadig på Essential Phone. Essential der blev startet af selveste Andy Rubin, der var en de vigtigste personer i udviklingen af Android, er nu på markedet efter en køber til firmaet.

Det betyder at udvikligen af næste Essential Phone er stoppet, hvis ikke helt afsluttet. Det store spørgsmål lige nu er, om der overhovedet kommer flere telefoner fra Essential. Hvad fremtiden bringer er endnu usikkert.

Essential havde en hård opstart med et stort tab af udviklere og ledere. Deres marketing direktør forlod dem kort efter firmaet blev dannet, og deres ansvarlige hardware ingeniør tidligere i år.

Læs også: Android-skaberens Essential-smartphone kommer til Europa

Det er endnu ikke sikkert, at Essential vil blive ved med, at udvikle smartphones. En mulighed er, at de fremover vil outsource design og produktion af mobiltelefoner til fx Foxconn. Dog har første Essential Phone kun solgt omring 150.000 enheder, siden den blev lanceret tilbage i august måned, hvilket ikke ligefrem er imponerende.

Essential arbejder ifølge rygter i stedet på en smartenhed til hjemmet ala Amazon Echo og Google Home.

Andy Rubin udtaler om fremtiden af Essential:

“No one (including me at this moment) knows what the best thing for the company will be,”.

Siden lanceringen af Essential Phone, har Essential kæmpet med salget, samt på at få rettet en række software problemer. Telefonen kæmpede også med et ringe kamera. Dens flotte front med det store display, var dens store force. Desværre var konkurrenterne hurtige, og fik hurtigt gjort det efter. Dog ikke helt så minimalistisk som Essential har gjort det.

Læs også: Android-skaber lancerer smartphone: “The Essential Phone”