Disse mobiler kommer på hylderne i november måned

Tablets og telefoner til julehandlen er så småt på vej ud i de danske butikker, se her hvilke der kommer i november måned.

Disse mobiler kommer på hylderne i november måned

Telefoner og tablets lanceres i øjeblikket i et væk – det er lige før der kommer en ny per dag, så man skal ikke være bange for julehandlen kommer til at mangle udvalg.

Den seneste måned har Apple, Samsung, HTC og LG meldt sig på banen med nyheder, som vil finde vej til de danske butikker i løbet af november måned.

Apple har i september måned netop startet salget, i Danmark, af de to nye iPhone-modeller og 1. november er de klar med salgsstart af den nye iPad Air og i løbet af måneden kommer også iPad Mini Retina i sortiment hos diverse forhandlere, som blandt andet inkluderer teleoperatørerne.

Det er særligt tablets, som denne måned er på vej i julehandlen i Danmark.

Google Nexus 5 by LG

Google Nexus 5 by LG (4G)

Nexus-telefonerne er Googles lanceringstelefoner, som altid kommer med den nyeste Android-version. Sidste år, i november måned, kom Google Nexus 4 by LG på markedet og nu er både Google og LG altså klar med efterfølgeren – Nexus 5.
 
 – Google Nexus 5 by LG – pris og tilgængelighed

Nexus 5 kommer med det helt nye Android 4.4 KitKat, samt en skærm på 4,95 tommer (1080p HD), Snapdragon 800 processor, 2GB RAM, 1.3 megapixels frontkamera, 8 megapixels, 1.3 megapixels frontkamera, dual band WiFi, Bluetooth 4.0, og et batteri på 2.300 mAh.

Du kan blandt andet købe Nexus 5 hos teleselskabet 3, TDC og Telia. Nexus 5 kommer til en vejledende udsalgspris på omkring 4.000 kroner uden abonnement.

HTC One Max
HTC One Max (Foto: HTC)

HTC One Max

HTC har annonceret endnu en model i One-serien, denne gang en telefon med 5,9 tommer Full HD-skærm, altså en såkaldt phablet. Navnet er HTC One Max.

 – HTC One Max – 5,9 tommer skærm og fingeraftrykslæser

Noget af det mest spændende ved denne model, fremfor HTC One og HTC One Mini er nok fingeraftrykslæseren, der sidder på bagsiden.

Med fingeraftryk kan brugeren låse telefonen op, eller opstarte forskellige applikationer. Læseren kan lære tre forskellige fingre at kende, og dermed også tre forskellige kommandoer. Dataene omkring fingeraftryk ligger lokalt på enheden, og vil ifølge HTC, ikke blive uploadet til cloudtjenester.

One Max kommer med 16GB indbygget hukommelse og 2GB RAM, og derudover understøtter den microSD-kort på op til 64GB.

HTC One Max kommer i handlen med en vejledende udsalgspris på omkring 5.299 kroner uden abonnement. HTC One Max kommer blandt andet i sortiment hos Telia.

iPad Air og iPad Mini Retina
Apple iPad Air og Apple iPad Mini med Retina skærm (Foto: Apple)

Apple iPad Air

Den nye iPad har fået nyt navn, nemlig iPad Air og så er den allerede i handlen fra 1. november. 

iPad Air bliver en full-size tablet med retinaskærm, 43 procent smallere ramme omkring skærmen, og 20 procent tyndere, bare 7,5 mm tyk (tynd).

Vægten er som aldrig før, ”1 pound” lød det fra scenen, eller hvad der omregnet til gram svarer til 453 gram. Det gør iPad Air til verdens letteste full-size tablet. Indmaden i iPad Air bliver den samme A7 processor, der også findes i Apples iPhone 5S, hvilket gør iPad Air to gange hurtigere end den seneste version af iPad eller 72 gange hurtigere end den første iPad, som nu har tre et halv år på bagen.

iPad Air har bedre LTE support og WiFi MIMO teknologi med flere antenner, der giver hastigheder på op til 300 Mbps.

Kameraet er et 5 megapixel iSight kamera, med muligheder for video i 1080p. Batteriet gør det muligt at surfe, høre musik m.m. i op til 10 timer, og enheden bliver tilgængelig i farverne hvid/sølv og space grey/sort.

Du kan finde iPad Air på hylderne hos diverse forhandlere, blandt andet teleoperatørerne 3 og Telenor, fra fredag den 1. november.

iPad Air får en vejledende udsalgspris på 3.699 kroner for den version med 16GB hukommelse og WiFi.

Apple iPad Mini Retina

Apple præsenterede i oktober måned, sammen med iPad Air, den nye iPad Mini, der kommer med Retina skærm.

 – iPad Mini with Retina Display præsenteret af Apple

iPad Mini med Retina skærm er stadig en 7,9” enhed, som nu har fået en bedre skærm med en opløsning på 2048×1536 pixels.

Ligesom den nye iPad Air, får iPad Mini med Retina skærm også A7-CPU, hvilket giver fire gange hurtigere datafvikling og otte gange hurtigere grafikafvikling.

WiFi er også blevet hurtigere, med WiFi med MIMO, med flere antenner, der giver dobbelt så hurtig WiFi, og udvidet LTE-understøttelse.

Desuden kan nævnes 5 megapixel iSight kamera, FaceTime HD kamera og et batteri, der kan holde strøm i op til 10 timer.

Prisen på iPad Mini med Retina skærm starter på omkring 2.999 kroner for versionen med 16GB hukommelse og WiFi. Og salgsstederne vil være diverse elektronikbutikker, samt teleoperatørerne 3 og Telenor.

 

Farvemulighederne bliver ligesom iPad Air i sølv/hvid og space grey/sort.

Nexus 7
Google Nexus 7 by Asus (Foto: John G. Pedersen)

Andet:

Asus Nexus 7 med 4G (2013-version) kommer også i handlen i november måned – prisen er pt. ukendt, men hold øje med Mobilpriser.dk – for priser og forhandlere, der blandt andet inkluderer teleselskabet 3.

Samsung Galaxy Note 10.1 (4G i 2014-version), som blev præsenteret i september måned kommer også til salg i november måned.

En ny kategori er jo også kommet til ”mobilbranchen” med de nye smartwatches. Og i november måned får Telenor Samsungs Galaxy Gear i handlen, det vil blive lanceret i en bundle med Galaxy S4-telefonen.

Også teleselskabet 3 har Galaxy Gear på hylderne. Gear har en vejledende udsalgspris på 2.499 kroner.

HTC One Mini kommer foruden til salg i blå og rød hos blandt andet Telia. Du kan finde dagsaktuelle priser på HTC One Mini på Mobilpriser.dk.

Telia får også Nokia Lumia 625 på hylderne i en sort variant, samt Samsung Galaxy Tab 3 7.0 og 8.0 i WiFi-versioner.