Doro donerer mobiltelefoner til isolerede danske ældre

I takt med spredningen af Coronavirus er social isolation og ufrivillig ensomhed blevet et faktum for mange ældre. For at lette kontakten med familie og venner donerer Doro nu, i samarbejde med Oister, mobiltelefoner til udsatte ældre i risikogruppen.

Doro donerer mobiltelefoner til isolerede danske ældre

Den svenske virksomhed, Doro, som udvikler mobiltelefoner og tryghedstjenester til ældre, er initiativtager til projektet. I et nyt samarbejde med OiSTER og Dansk Folkehjælp, uddeles mobiltelefoner med taletidskort til ældre, som er i isolation.

Formålet er at lette kontakten til omverden, mindske bekymringerne hos de ældre og deres pårørende, og gøre de ældre i stand til forsat at føle sig som en del af samfundet – på trods af de gældende forholdsregler om social afstand.

“Social udstødelse og ufrivillig ensomhed har gennem Coronakrisen været en kendsgerning for rigtigt mange ældre mennesker. Ved at donere Doro-telefoner til sårbare ældre håber vi at reducere bekymringerne og samtidig muliggøre nærværet til de pårørende”, siger Carl-Johan Zetterberg Boudrie, Adm. Direktør, Doro.

Læs også: OiSTER sænker prisen på mobilt bredbånd

Med forudbetalte taletidskort fra OiSTER

Samtlige, af de donerede telefoner, er udstyret med præinstalleret og forudbetalte taletidskort fra OiSTER for at gøre det så enkelt som muligt for seniorerne. For at sikre, at telefonerne går til de mest trængende, bliver de primært uddelt igennem den landsdækkende hjælpeorganisation, Dansk Folkehjælp, som har en stor viden og indsigt om behovet for hjælp i de lokale samfund.

“Vi oplever, at mange ældre føler sig ekstra isolerede i denne tid, hvor de ikke kan se deres kære eller have en daglig kontakt med deres pårørende. Derfor er vi glade for, at vi med denne donation får mulighed for at uddele mobiltelefoner kvit og frit til de allermest isolerede ældre i vores samfund”, siger Dansk Folkehjælps generalsekretær, Klaus Nørlem.

Doro-telefonerne sendes til Dansk Folkehjælps Senior Netværk, hvor hver enkelt telefon omdeles af frivillige, som yderligere instruerer de ældre i at bruge dem.

OiSTER bidrager helt konkret med en startpakke, som indeholder et SIM-kort med eget telefonnummer, og giver mulighed for op til 100 minutters taletid.

“Coronakrisen påvirker os alle, men der er vist ingen tvivl om, at især de ældre lider under de mange restriktioner, som gør, at de ikke eller kun i meget begrænset omfang kan få besøg af familie og venner. Derfor er vi hos Oister glade for at kunne være med til at gøre en forskel og hjælpe dem med at holde kontakten til deres nærmeste”, siger Jesper Bennike, der er direktør for OiSTER.

Se også: Billige mobilabonnementer hos Oister

Doro donerer i alt 2000 seniormobiler til de trængende i Norden, Tyskland, Frankrig og England. 250 af disse blive distribueret i Danmark. Disse er model Doro 5516.

Opdateringer i sagen

Vi prøvede, men vi kunne ikke lade sagen ligge. Daniel Søgaard Hald holdt fast i sin interesse i tematikken. 1/5/2020 pustede redaktionen nyt liv til historien med artiklen Afstemning: Skal du have ny mobiltelefon i år?Klik her og læs den fulde artikel.. Seneste tidende om temaet kan du læse her..