Fairphone 4 med 5G og etiske ambitioner kan få opdateringer i 7 år

Fairphone 4 vil løfte markedet for "etiske" telefoner med brug af genbrugsmaterialer og opdateringer i syv år. Se funktioner og pris.

Fairphone 4 med 5G og etiske ambitioner kan få opdateringer i 7 år

Mobilproducenten Fairphone har lanceret sin første 5G-enhed og fremhæver mobiltelefonen som den første elektronikaffaldsneutrale smartphone, der kommer på markedet.

Fairphone 4 kan få opdateringer i 7 år

Fairphone 4 kommer et år efter den tidligere enhed og giver forskellige opgraderinger, herunder en større skærm, et ekstra bagkamera og 5G-forbindelse. Virksomheden bemærkede, at den leveres med en femårig garanti og garanteret softwaresupport indtil udgangen af 2025, selv om den sigter mod at forlænge sidstnævnte med yderligere to år.

Fairphone 4 har en 6,3 tommer HD+-skærm, Qualcomm Snapdragon 750G 5G-chipsæt, 48 MP dobbeltkamera på bagsiden, 3.905 mAh-batteri og kører Android 11.

Der er interne lagringsmuligheder på 128 GB eller 256 GB.

Se også: De mest bæredygtige telefoner

Vil være affaldsneutral med genbrugsmaterialer

Som en del af sit løfte om at gøre håndsættet elektronisk affaldsneutralt har virksomheden lovet at genbruge en telefon eller en tilsvarende mængde småt elektronisk affald for hvert salg.

Som med de tidligere telefoner har Fairphone 4 et modulært design, der gør det muligt at reparere ødelagte eller forældede komponenter.

Virksomheden har forpligtet sig til at sikre “langvarig tilgængelighed af reservedele” samt langvarig softwaresupport og udvidede garantier i et forsøg på at forlænge enhedernes levetid.

fairphone 4 etisk mobil

I en erklæring fremhævede selskabet også brugen af genbrugsmaterialer og materialer fra “fair kilder”. Dette omfatter Fairtrade-certificeret guld, genbrugsblik og brug af leverandører, der er certificeret for at levere sikre og sunde arbejdsforhold.

Se også: Priser på Fairphone 3

Vil skabe et marked for etisk elektronik

Virksomheden hævdede, at apparatet var det seneste skridt på en “rejse til at udvikle retfærdige, langtidsholdbare apparater af høj kvalitet og etablere et marked for etisk og retfærdig elektronik”.

Se også: Fairphone fordobler salget af telefoner

Pris og tilgængelighed

Fairphone 4 kan fås gennem forskellige operatører rundt om i Europa sammen med leverandørens andre detailhandelskanaler til en pris på mellem 4.449 og 4.999 kroner, afhængigt af kravene til den interne hukommelse.

Enheden vil blive lanceret den 25. oktober, og bestilling er muligt nu.

Se også: Nyheder om Fairphone

Efterfølgende om sagen

Der er udvikling i sagen. Siden vi bragte artiklen er der sket mere. Steen Jørgensen fandt det relevant at følge op på temaet. 6/10/2021 var der nyt om emnet i en artikel omkring Fairphone laver grønt og Fairtrade-certificeret headset – Historien finder du her. Se også seneste nyt om emnet ved at trykke her..