Første batteritest af LG G4 viser middelmådigt batteri

Den første batteritest af LG G4 med det 3000 mAh store batteri er offentliggjort, men det er ingen enestående resultater.

Første batteritest af LG G4 viser middelmådigt batteri

LG har satset stort med LG G4, og på trods af det passende store batteri på 3000 mAh, som er væsentligt større end Samsung Galaxy S6’s batteri på 2550 mAh og HTC One M9’s på 2840 mAh, slår LG ingen rekorder med batteritiden.

Læs også: Stor kameratest af LG G4 mod Samsung Galaxy S6 (video)

Det peger de første resutalter i hvert fald på, efter PhoneArena har foretaget sin sædvanlige benchmark af batteritiden ved at køre et særligt web-script, der replikerer strømforbruget for en typisk smartphonebruger. Det sker ved en skærmstyrke, der er sat til 200 nit, så målingerne er konsekvente og sammenlignelige.

LG G4
Sådan tager resultaterne fra batteritesten sig ud.

I testen formåede man at holde LG G4 kørende i 6 timer og 6 minutter med skærmen tændt uafbrudt. Det lyder umiddelbart ikke af meget, og tallet er da også først brugbart, når det ses i forhold til de øvrige telefoners resultater.

Læs også: LG G4 i læder – Vores første indtryk [WEB-TV]

Sidste års LG G3 scorer nemlig 6 timer og 14 minutter i samme test, så der er en lille tilbagegang at spore. Folkene bag testen kan presse 6 timer og 25 minutter ud af HTC One M9, 7 timer og 14 minutter ud af Samsung Galaxy S6 og til sidst hele 9 timer og 29 minutter ud af Sony Xperia Z3.

I den anden batteritest er det opladetiden, der testes – altså hvor lang tid det tager at oplade telefonen fra 0 % til 100 %. Her ligger G4 sig også ganske tæt op ad sin forgænger, G3, hvor det tager den 127 minutter i stedet for 120 minutter sidste år.

Læs også: LG sigter efter 12 mio. solgte G4-smartphones

Her må LG G4 se sig slået af både HTC One M9 og Samsung Galaxy S6 med tider på henholdsvis 106 og 78 minutter, mens Sony Xperia Z3 er en yderst langsom af slagsen. Den skal nemlig bruge hele 235 minutter, før batteriet er fuldt opladt.

At dømme ud fra de to tidlige tests tegner LG G4 altså ikke til at blive den nye smartphonekonge, når det gælder batteritiden.

Til gengæld klarer den sig ganske fornuftigt, når det gælder kameraet. Hen over den næste tid vil flere tests af batteriet komme frem, som vil give et mere entydigt billede af, hvordan LG G4 klarer sig mod konkurrenterne.