Første indtryk: Nokia X6 – musikken den spiller!

Nokia World, Stuttgart: Vi har været tæt på den kommende touchmobil X6 fra Nokia. Her er vores første indtryk.

Første indtryk: Nokia X6 – musikken den spiller!

Modellen X6 skal sætte en ny stil for musik og underholdning for Nokia.

Selvom topmodeller som N900 og N97 Mini altid trækker megen opmærksomhed, er X6 og lillebroderen X3 et ekstra tjek værd.

X er arvtageren til Xpressmusic-serien, der forventes så småt at blive udfaset.

Kommer med musik

X6 og X3 sælges kun sammen med Nokia-tjenesten Comes With Music, der giver fri download af f.eks. millioner sange til evigt eje på mobilen eller computeren.

Musiktjenesten er dybt integreret i mobilen, og så snart en sang er hentet, kan den findes i musikafspilleren med alle informationer og albumcover.

Der er ikke plads til hukommelseskort i X6, men den interne hukommelse er hele 32 GB. Dermed er der altså masser af plads til musik og underholdning.

Enestående skærm og betjening

I forhold til 5800 Xpressmusic er X6 bedre. Skærmen er nu “capacitive” og reagerer langt bedre og mere smidigt end på 5800. Samtidig er den både flot og tydelig.

På en touchmobil er et af afgørende betydning for brugeroplevelsen, at skærmen kører optimalt. Og det kan man bestemt sige om Nokia X6.

Scroll i lister, skift mellem programmer og generel betjening, er noget af det bedre, vi har set fra Nokias side i år.

Forsideskærmen kan personligt tilpasses blandt andet med favoritkontakter, og de ikoner man selv finder relevante.

Under en kontaktperson kan der tilføjes et såkaldt RSS-feed. Det betyder, at man fra f.eks. Facebook eller Twitter, kan indsætte personens opdateringer fra disse tjenester.

Lækkert design

Prisen på godt 4.200 kroner uden abonnement, men med fri musik, bringer X6 op i dyrere ende. Men kvaliteten følger godt med.

Både designlayoutet og følelsen af produktet matcher, hvad der kan forventes til prisen.

De første indtryk er positive – og vi kan kun håbe, at Danmark bliver et af de markedsområder, at mobilen bliver udsendt på.

Salgsstarten er planlagt til fjerde kvartal i år. En julegave?

Læs også:
Mere om Nokia X3 og X6
Usikkert om X6 kommer til Danmark

Fortsættelse af sagen

Fortællingen slutter ikke her. mobilsiden fortsatte fortællingen. Efterfølgende d. 2/9/2009 bragte vi en artikel omkring temaet Nokia X6 og X3: Touch og musik – Den næste artikel om emnet finder du her. Der er stadig liv i emnet. Læs seneste nyt om Musik..