Første iPhone 8 benchmarks tyder på formidabel ydelse

De første tests af en formodet Apple iPhone 8 giver ekstremt vilde resultater.

Første iPhone 8 benchmarks tyder på formidabel ydelse

Står det til første lækkede benchmarks fra kinesiske foraer, ser det ser ud til, at Apples kommende iPhone 8 vil sætte konkurrenterne eftertrykkeligt på plads når det kommer til rå ydelse.

Lækkede tests foretaget med testapplikationen Geekbench 4 og en formodet iPhone 8 tyder nemlig på at Apple når helt nye højder med den kommende A11-processor inde i den kommende iPhone.

Står testen til troende, opnår iPhone 8 en score på 4.537 points i testen for enkelkernet ydelse, mens multi-core performance stryger op til 8.975 points.

Til sammenligning scorer den nuværende iPhone 7 omkring 3.400 points i den single-core testen – omkring en fjerdedel lavere. I multi-core testen sakker iPhone 7 yderlige agterud med et resultat på ca. 5600 points – næsten 40 procent lavere end den formodede iPhone 8.

I sidstnævnte test kan den kommende iPhone 8’s fordel skyldes at den opererer med en quad-core mod forgængeren 2+2 løsning, hvor to af kernerne er mindre, strømbesparende processorkerner.

Til sammenligning mønstrer Samsungs nærmeste konkurrent, Galaxy S8, kun små 2.000 points i enkelkernet ydelse, mens multikerne resultatet rammer omkring 6.300 points – her er Samsungen dog hjulpet godt på vej af sin arkitektur med hele otte processorkerner.

Læs også:  Apple-analytiker: Produktionen af iPhone 8 med OLED-skærm forsinket

Foto: gsmarena.com

Meget aflangt format

En interessant detalje i den foretagede test er, at opløsningen på displayet oplyses til at være på 2.800 x 1.242 pixels, hvilket svarer til et usædvanligt 20,2:9 format – langt smallere end selv det smalle 18,5:9 format som Galaxy S8 byder på.

Formatet kan også omskrives til 2,25:1, hvilket er tæt på at matche det udbredte og meget aflange 2,35:1 biografformat.

Fra testen fremgår det også, at Apples nye A11-processor snurrer med op til 2,74 GHz, et løft på 17 procent i forhold til forgængerens frekvens på 2,34 GHz.

De imponerende tal, og det faktum af, at resultaterne let kan fuskes med, giver dog grund til at tage tallene med et stort gran salt indtil de bekræftes fra anden side.

Se også:  Nye billeder viser, hvordan iPhone 8 kommer til at se ud