Forårets bedste mobilkamera 2015 – Ultimativ kvalitet [AFSTEMNING]

Vil du være med til at kåre årets hidtil bedste mobilkamera, kan du vælge og stemme på din favorit her.

Forårets bedste mobilkamera 2015 – Ultimativ kvalitet [AFSTEMNING]

Vi tager billeder som aldrig før, men det er ikke længere kompakt- eller spejlreflekskameraet der er det foretrukne værktøj, når øjeblikket skal foreviges. Smartphonen er nemlig altid er lige ved hånden, og stadigt flere tyr til mobilen når øjeblikket skal foreviges.

Men hvilken er bedst til formålet?

For at afklare sagen, samler Mobilsiden.dk derfor ti af forårets stærkeste mobilkameraer til foto- og videotest. Smag og behag er som bekendt forskellige, derfor lader vi mobilsiden.dks læsere bedømme hvilke resultater der er de flotteste.

Læs også: Forårets bedste mobilkamera 2015 – Første test [AFSTEMNING]

Som i den første test af mobilernes fuldautomatiske modus’ er testen opbygget som en blindsmagning. Her kan du stemme på det foto, og dermed den smartphone, som du mener giver de flotteste resultater.

De testede telefoner er:

  • Apple iPhone 6*
  • Apple iPhone 6 Plus*
  • HTC One M9***
  • Huawei P8
  • LG G4***
  • Nokia Lumia 930***
  • Samsung Galaxy S6**
  • Samsung Galaxy S6 Edge**
  • Samsung Galaxy Note 4
  • Sony Xperia Z3+

* Apple iPhone 6 og 6 Plus deler kamerasensor og vil derfor fremgå som en enkel model i første test
**Samsung S6 og S6 Edge deler kameramodul og vil derfor fremgå en gang i alle afstemninger
*** Fotos fra HTC One M9, LG G4 og Nokia Lumia 930 er i denne test taget i RAW-format (DNG) og fremkaldt i Adobe Photoshop CC.

Anden test: Hvilket skal op på væggen?

På mobilsiden.dks redaktion mener vi, at mobiler efterhånden tager så gode billeder at flere af dem sagtens kan tåle at blive blæst op til plakatformat og hænge på væggen.

Det kræver dog lidt fotografisk snilde at hive de bedste resultater ud af de små kameraer. For at opnå de bedst tænkelige fotos er motivet godt belyst i fuld solskin, mobilerne er monteret på stativ, hvidbalancen er indstillet til dagslys og alle fotos er taget i maksimal JPEG eller DNG-kvalitet.

Alle fotos er skalerede til 12,2 megapixels, en opløsning der tillader at udskrive en plakat på 70 gange 50 cm ved 150 DPI.

Ønsker du at se de forskellige fotos i fuldstørrelse, kan du klikke herunder, eller højreklikke på billedet inde i galleriet:

Mobil 1, Mobil 2, Mobil 3, Mobil 4, Mobil 5, Mobil 6, Mobil 7Mobil 8

Mobil 1

Hvilket foto mener du er bedst? Stem på din favorit herunder:

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Efterfølgende nyt i sagen

Næste interessante artikel i sagen. mobilsiden gik videre med historien. 4/6/2015 gik vi videre og publicerede nyheden; Forårets bedste mobilkamera 2015 – Første test [AFSTEMNING]Klik her for at åbne artiklen.. Temaet er fortsat relevant. Klik her for de seneste nyheder..