Forsikringsselskab: Galaxy S6 er mester i holdbarhed

Samsung Galaxy S6 viser sig som den mest holdbare smartphone i en stor test fra forsikringsselskabet SquareTrade.

Forsikringsselskab: Galaxy S6 er mester i holdbarhed

En dybdegående test af de seneste topmodeller fra Samsung og Apple viser, at Samsung Galaxy S6 klarer sig ganske godt. Faktisk så godt, at både iPhone 6, iPhone 6 Plus og Samsungs egen kurvede S6 Edge og Galaxy S5-forgængeren må se sig slået.

Det er forsikringsselskabet SquareTrade, der står bag testen – samme firma, som offentliggjorde en tidlig bøjelighedstest med maskinen BendBot. Den test var Samsung bestemt ikke begejstret for og udgav i stedet sin egen, men der er tilsyneladende intet at være utilfreds over hos Samsung.

Læs også: Se Samsung Galaxy S6 Edge bøje så meget som en iPhone 6

I testen undersøges holdbarheden på 8 forskellige parametre: Forsiden, bagsiden, gribevenligheden, vægten, modstandsevnen over for vand i 10 sekunder, glidetest, faldtest ved to meters højde og til sidst den velkendte bøjelighedstest. De 5 telefoner vurderes ud fra en holdbarhedsscore, hvor 1 er lav risiko, 5 er middel og 10 er høj.

SquareTrade
Resultaterne fra SquareTrade’s holdbarhedstest.

Sådan klarer telefonerne de forskellige tests

Samsung Galaxy S6 ender med den laveste score på 4 point og klarer sig særligt godt over for vand, fald og i bøjelighedstesten. Til gengæld gør glasbagsiden, at den glider længere end konkurrenterne. I bøjelighedstesten klarer Galaxy S6 50 kilos pres, inden materialet går i stykker og får karakteren 3.

Læs også: Samsung ikke tilfreds med droptests: Udgiver sin egen

Knap så godt går det for Galaxy S6 Edge, der ender med en revnet skærm ved samme pres og derfor ender med en skidt score på 10 i den test. Heldigvis har den samme gode egenskaber som den normale Galaxy S6 over for vand og ved fald i to meters højde.

Apple’s iPhone 6 klarer ikke bøjelighedstesten lige så godt som Galaxy S6 – dog bedre end S6 Edge, men holder generelt et glimrende snit hele testen igennem og ender ud med en score kun 0,5 højere end Galaxy S6 på 4,5 – det samme som forgængeren, Galaxy S5, ender med.

Læs også: Samsung: Næste år kan du folde mobilen

Den store iPhone 6 Plus har dog problemer med gribevenligheden på grund af dens størrelse, lige som den øgede vægt også trækker ned i testen. I faldtesten ved to meters højde scorer iPhone 6 Plus bundkarakter. Den går helt i stykker og virker ikke længere efter 30 minutter i testen.