Gionee M2017 får verdens største mobilbatteri

Denne smartphones batteri er lige så stort som det du finder i en iPad Pro.

Gionee M2017 får verdens største mobilbatteri

Batteriet, eller mangel på samme, er ofte noget af det betyder allermest for smartphonebrugere. Apps som Pokemon Go eller bare Facebooks app er notorisk kendt for at dræne den livsvigtige strøm ud af mobilens batteri.

Med kinesiske Gionees nyeste toptelefon, M2017, vil du næppe opleve den slags problemer. Den er ekviperet med et rekordstort batteri, der får selv maratonbatteriet i en Huawei Mate 9 Pro eller Samsung S7 Edge til at se underdimensioneret ud.

Kapaciteten lyder på i alt 7.000 mAh svarende til omkring det dobbelte af, hvad du finder i tilsvarende smartphones herhjemme. Den rekordhøje kapacitet konkurrerer faktisk med de batterier der typisk findes i tablets – til sammenligning leverer batteriet i en iPad Pro 9.7 i alt 7.306 mAh.

Det gigantiske batteri betyder, at Gionee M2017 kan præstere 26 timers uafbrudt videoafspilning eller 32 timers taletid på en enkel opladning.

Se også:  Xiaomi MIX – en topmobil der helt dropper kanterne

Fortsat en fornuftig størrelse

Til trods for sit vilde batteri, er Gionee M2017 fortsat en håndterbar størrelse. Dimensionerne lyder på i alt 155,2 x 77,6 x 10,8 mm, svarende til samme fodaftryk som en iPhone 7 Plus – dog 3 mm tykkere. Vægten er dog til at tage og føle på, med en dødvægt på i alt 238 gram.

Displayet på 5,7 tommer Quad HD er såmænd også en tand større og skarpere end i Apples stormobil. Bagpå finder du ogsået dobbeltkamera med optisk zoom og to gange 12 megapixels.

Kræfterne leveres af en Snapdragon 653 octa-core processor med 6GB RAM i sidevognen, der tilsammen driver den aldrende Android 6.0 version frem. Både micro-SD udvidelser og jack-stik er borte, ligesom i iPhone 7 Plus.

Gionee M2017
Mobilen er ikke meget tykkere end en sædvanlig smartphone. Foto: Gionee

Vild pris

Gionee som mærke markedsføres i øjeblikket ikke herhjemme og M2017-modellen er pt. forbeholdt det kinesiske hjemmemarked. At få mobilen til Danmark kan derfor have lange udsigter.

Se også:  Køb af mobil i udlandet: Vil den virke i Danmark ? [TIP]

Selvom mobilen lyder lovende, kan prisen dog hurtigt skrue ned for interessen. Basismodellen med 128GB lager koster 6.999 kinesiske Yuan, hvilket svarer til små 7.200 kroner herhjemme, vel at mærke før told og moms.

Skal det være endnu vildere, tilbyder Gionee en særlig 256GB-variant betrukket med ægte alligatorlæder. Prisskiltet er lige så vildt som batteriet: 17.400 kroner – før eventuelle skatter og afgifter.