Google annullerer eller udskyder efter sigende Pixel Fold

Google har enten helt annulleret eller udskudt lanceringen af Pixel Fold på ubestemt tid, lyder det fra kilder i tech-forsyningskæden.

Google annullerer eller udskyder efter sigende Pixel Fold

Ifølge et rygte fra DSCC – Digital Supply Chain Consultants – har Google bekræftet overfor flere leverandører, at deres Pixel Fold er blevet lagt på hylden og alligevel ikke kommer på markedet. Visse butikker meddeler også om en annullering, men rygtet siger egentlig ikke direkte, om der er tale om, at Pixel Fold droppes helt eller om lanceringen er udsat på ubestemt tid.

Pixel Fold ikke konkurrencedygtig nok

DSCC skriver: ”DSCC har bekræftet over for sine kilder i forsyningskæden, at Google har besluttet ikke at bringe Pixel Fold på markedet. Ikke i 2021 og efter sigende ikke i første halvdel af 2022. Vores kilder oplyste, at Google mente, at produktet ikke ville være så konkurrencedygtigt, som det skulle være.”

Journalisten bag DSCC-historien nævner, at Google efter sigende har aflyst alle ordrer på komponenter: ” Dårligt nyt for dem, der venter på Google Pixel Fold. Vi hører, at de har annulleret bestillinger af dele og besluttet ikke at bringe den på markedet, som det fremgår af den seneste DSCC Weekly Review“.

Se også: Billig Galaxy Z Flip 3

Omgærdet af spekulationer

Det er svært at sige, hvad der præcis kommer til at ske med Pixel Fold, især ikke da Google ikke engang har bekræftet, at de arbejder på en foldbar enhed. Først den oprindelige historie om, at der skulle komme en Pixel Fold, og nu hører vi det modsatte, at den ikke kommer. Det er med andre ord spekulationer det hele.

Måske er Google kommet frem til, at det ikke er det rette tidspunkt at hoppe med på vognen, når det gælder foldbare enheder, og på et tidspunkt hvor mange leverandører stadig har det svært.

Se også: Test af Samsung Galaxy Z Fold 3

Samsung kommet godt i gang med foldbare telefoner

Samtidig er priserne for mange af komponenterne steget de seneste år, hvilket gør det sværere at konkurrere med tredje generation af Samsungs bedste foldbare model, Galaxy Z Fold3. Z Flip 3 har faktisk vist sig at være den bedst sælgende foldbare-telefon til dato og har virkelig fanget brugernes interesse, så det er stærke kræfter, Google er oppe mod.

Vi var begejstrede, da vi første gang hørte om Googles planer om en foldbar Pixel-telefon, og annonceringen af Android 12L var et tegn på Googles interesse i at forbedre oplevelsen af Android på enheder i større størrelse. Især fordi Android 12L specifikt blev præsenteret som en forbedring af brugerfladen på tablets og foldbare enheder.

Den foldbare Pixel-enhed skulle have haft samme dual kamera som Google Pixel 5 inklusive dual selfiekamera på 8 megapixel på både indvendig og udvendig skærm. Som den indvendige skærm forventede man en LTPO OLED-skærm på 7,6 tommer fra Samsung.

Se også: Nyheder om foldbare telefoner