Google Pixel 8-brugere melder om dårlig batteritid på mobilnetværk

Pixel 8-telefonerne er ramt af dårlig batteritid, problemer med 5G-forbindelsen og bliver for varme.

Google Pixel 8-brugere melder om dårlig batteritid på mobilnetværk

Google Pixel 6-serien var kendt for problemer med forbindelsen. Exynos-modemmet i Tensor G1 var forældet og slugte en hel del strøm, hvilket gav dårlig forbindelse, afbrudte samtaler og stort strømforbrug.

Google skiftede til et nyere Exynos 5300-modem i Pixel 7, hvilket skulle give bedre ydeevne. I månederne efter lanceringen hørte vi dog fra flere brugere, der oplevede et massivt strømforbrug, når telefonen var på mobilnet.

Se også: Anmeldelse af Pixel 8 Pro

Mobilopkobling giver Pixel 8 store problemer

Det førte til usikkerhed om strømeffektiviteten i Exynos-modemmerne. Desværre lader Pixel 8 til at lide af samme problem.

På Reddit, Googles support-forum og XDA-fora kan vi læse om flere Pixel 8-ejere, der har problemer med stort strømforbrug, samt at telefonen bliver varm, når man bruger meget mobildata.

Visse brugere har også problemer med forbindelsen på helt tilfældige tidspunkter og oplever dårlige mobilnethastigheder med 5G. Det lader ikke til at være et problem, når telefonen er koblet på Wi-Fi eller 4G, hvor batteritiden også er markant bedre.

Det kan for eksempel give en oplevelse som denne: Efter fem minutters webbrowsing på 5G bliver telefonen varm. Samtidig er batteritiden betydeligt dårligere på mobilnet, og mobilen har 4,5-5 timers skærmtid i modsætning til 12-14 timers skærmtid, som den ellers har.

De bedste priser på Google Pixel 8 Pro 128 GB

Opdateret 04/5 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Merlin
Mindstepris
329,-
329,-
Inphone.dk
Mindstepris
5.999,-
5.999,-
NordicElectronics
Mindstepris
6.242,-
6.242,-

Google Pixel 8 Pro 128 GB udbydes af 8 udbydere. Du kan spare op til 8.670,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Google Pixel 8 Pro 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 8 webshops »

Er det Tensor G3-chippen der er årsagen til problemerne?

Tensor G3 i Pixel 8-serien har det samme Exynos 5300-modem som Tensor G2. Der kan være foretaget mindre forbedringer, men Google og Samsung har ikke nævnt noget om det.

Exynos-modemmet er produceret på Samsungs 4nm EUV-node, som ifølge Samsung gør det mere effektivt end forgængeren Exynos 5123. Det er muligt, at det er sådan, men det lader ikke til at være nok.

Se også: Pris på Pixel 8 med abonnement

En software-opdatering er ikke nødvendigvis nok

Det er muligt, at Google kan ordne det store strømforbrug med en opdatering af modemmets firmware. November måneds sikkerhedsopdatering bør snart komme ud til alle Pixel-telefoner.

Den opdatering kan indeholde nogle Pixel 8-specifikke reparationer af fejl samt forbedringer, især med tanke på, at Pixel 8-telefonerne kun har fået en opdatering af softwaren siden lanceringen. Men med tanke på, at samme problemer med forbindelsen har ramt de to tidligere Pixel-modeller, skal man nok ikke forvente de store forbedringer.

Se også: Pixel 8 opdateres i 7 år

Skift til 4G og få bedre netværk

At skifte Pixel 8 til udelukkende LTE-mode hjælper med at reducere batteriforbruget. Det gør man under Netværk og internet > SIM-kort > operatørens navn > Foretrukket netværkstype. Men så kommer man ikke til at opleve de høje datahastigheder, som 5G-netværket kan give.

Som det er nu, er det bedre at satse på en af de bedre Android-telefoner med Snapdragon 8 Gen 2-chips, hvis man primært bruger sin telefon på mobilnetværk. Qualcomms chips er kendt for sine fantastiske baseband og forbindelsesfunktioner.