Google vil lancere to Nexus-smartphones på én gang

Når Google lancerer sine nyheder i Nexus-produktlinjen, bliver det med hele to nye smartphones på samme tid.

Google vil lancere to Nexus-smartphones på én gang

Hvis du er særligt begejstret for Googles egen produktlinje af smartphones og tablets, der går under navnet Nexus, kan du godt glæde dig til årets nyheder.

Læs også: Android “M” vises frem til årets Google I/O-event

En kilde, der før har vist sig at være pålidelig, fortæller nemlig til siden Android Police, at der ikke kun lanceres én, men hele to Nexus-smartphones på samme tid.

5,2″ smartphone fra LG

Den første Nexus-smartphone, som Google ifølge rygtet præsenterer, er en 5,2″ stor af slagsen fra LG. Den går internt hos Google under navnet Angler og fortsætter Googles tradition med at give sine Nexus-produkter navne fra fisk og dyr fra havet.

Planen er lige nu at udstyre den “lille” Nexus-smartphone med en Snapdragon 808-processor fra Qualcomm, som består af 6 kerner: To kraftige kerner på 1,8 GHz til at tage det tunge arbejde og 4 svagere kerner op 1,44 GHz til at køre under lav belastning og når der skal spares på strømmen.

Læs også: Tv-boksen Nexus Player til salg i den danske Google Store

Batteriet vil gemme på en kapacitet, der ligger i omegnen af 2.700 mAh. Der kan altså ikke være meget tvivl om, at LG her vælger at tage udgangspunkt i den nyligt lancerede LG G4 til lanceringen af den ene af de to Nexus-smartphones.

Kilden gør også opmærksom på, at hverken kapaciteten af batteriet eller Snapdragon-chippen endegyldigt er fastlagt endnu. Derfor kan der endnu nå at ske ændringer op til lanceringen.

Første Nexus-smartphone fra Huawei på vej

Det særlige ved årets lancering af Nexus-produkter er som nævnt, at Google vælger at føre to smartphones på markedet på én gang. Det er aldrig sket før, og det bliver med hjælp fra kinesiske Huawei, som heller aldrig har været en del af Nexus-produktlinjen før.

Læs også: Næste Nexus bliver fra Huawei med 5,7 tommer skærm

Huaweis Nexus-smartphone bliver en stor en af slagsen – dog ikke nær så stor som Motorolas gigantiske Nexus 6 fra sidste år.

Smartphonen, som internt hedder Bullhead, vil blive udstyret med en 5,7″ stor skærm og med endnu kraftigere processor: Nemlig Snapdragon 810, som kører med 4 kerner på 2.0 GHz og 4 ekstra på 1,6 GHz.

En anden ting der også bliver stort er batteriet. Hele 3.500 mAh vil der blive at gøre brug af. Om Huawei vælger at starte helt fra bunden eller baserer sin Nexus-smartphone på sine nye P8-smartphones, vil vise sig, når rygterne intensiveres eller ved præsentationen.

Først klar til oktober

De to Nexus-smartphones forventes først at se dagens lys omkring oktober måned lige som det har været tilfældet med de to foregående Nexus-smartphones, Nexus 5 og Nexus 6.

Du skal altså ikke forvente dig de helt store hardwarenyheder til årets Google I/O-event, der finder sted denne torsdag og fredag. Et nyt Moto 360-smartwatch er dog rygtet til at blive en del af nyhederne til eventen.