Gorilla Glass chef kritiserer safirglas til smartphones

På en konference i tirsdags blev safirglas-teknolgien ikke overraskende kritiseret af virksomheden bag Gorilla Glass.

Gorilla Glass chef kritiserer safirglas til smartphones

De fleste smartphones med glasdisplay, huser virksomheden Corning’s populære “Gorilla Glass” som findes i forskellige afskygninger, og Apples iPhone er også at finde på den lange liste.

Der har dog huseret rygter om, at en kommende iPhone kan få safirglas på fronten, som Apple i forvejen har brugt på kameralinsen siden iPhone 5. Også fingeraftrykslæseren “TouchID” på iPhone 5S er dækket af safirglas. 

Apple investerer 3 milliarder i safirglas teknologi

Dog har vi også hørt tidligere, at Selv ikke Apple har råd til at bruge display i safirglas på iPhone 6, særligt fordi, at teknologien simpelthen er for dyr. Den kritik understøttes nu af senior vice president hos Corning Glass Tony Tripeny, der har udtalt sig om sagen i et interview. Det skriver Seeking Alpha via CNET.

iPhone 6: Så stærk bliver skærmen på den næste iPhone

Tripeny nævnte ikke Apple, men hans kritik var uden tvivl rettet mod techgiganten og de svirrende rygter, der kan bringe deres fremtidige indtægter fra iPhone i fare. Da han blev spurgt til fordele og ulemper med Safir i forhold til deres Gorilla Glass løs svaret: 

“Når vi ser nærmere på sagen, ser vi en masse ulemper ved safir i forhold til Gorilla Glass. Det er omkring 10 gange dyrere at producere. Derudover er det omkring 1,6 gange tungere. Safirglas er mere miljøskadelig og der skal omkring 100 gange mere energi til at producere et safirglas, end glas. Det overfører mindre lys, som resulterer i lysdæmpede enheder eller kortere batterilevetid. Glasset vil desuden fortsætte med at gå istykker. Selvom det er modstandsdygtig for ridser, går det altså stadig istykker og vores test siger, at Gorilla Glass kan klare 2,5 gange mere tryk end safir. Så når vi ser på det, og vi tænker ud fra både industri og trend, så er det ikke attraktivt i forbrugerelektronik”

Apple-bossen Tim Cook er stadig hemmelighedsfuld med Apples planer for investeringen i safirglas, så tiden må vise hvilket produkt, der byder på bomstærk glas fra techgiganten.

Kilde: Seeking Alpha via CNET