HMD Global skrotter jackporten i Nokia 9

Endnu en smartphoneproducent står til at skrotte den gamle jackport. Denne gang er det finske HMD Global, som snart lancerer en ny Nokia 9.

HMD Global skrotter jackporten i Nokia 9

Den ene producent efter den anden fjerner den gamle, analoge jackport fra topmodeller i disse år, og inden længe tager en ny smartphoneproducent samme skridt. Der er tale om HMD Global – det finske firma, som står bag det genopståede Nokia.

Læs også: Nye billeder kommer tæt på Nokia 9 i blå

HMD Global løfter snart sløret for en ny topmodel, Nokia 9, og denne kommer altså ikke med den klassiske 3,5 mm port til at indsætte headsets og andet lydtilbehør ligesom i eksempelvis Nokia 8. Det viser nye 3D-renderinger, som Twitter-tipsteren OnLeaks har offentliggjort i samarbejde med hjemmesiden CompareRaja.

Nokia 9
Foto: Compareraja.in

De detaljerede billeder er lavet ud fra såkaldte CAD-filer, som han er kommet i besiddelse af via sine kilder. Det har ikke kun resulteret i ovenstående billeder, men også en knivskarp video, hvor den kommende Nokia 9 ses fra alle vinkler.

I Nokia 3 er der en jackport at finde i bunden, mens den er placeret i toppen af Nokia 5, Nokia 6 og Nokia 8. Hverken i toppen eller bunden har HMD Global valgt at placere en tilsvarende port i den kommende Nokia 9. Du må altså forvente at skulle tage en lille adapter i brug, hvis du vil bruge dit sædvanlige lydtilbehør med Nokia 9.

Foruden manglen af en jackport byder Nokia 9 på en designnyhed, der har været længe undervejs: en næsten kantfri skærm, der dækker det meste af fronten. Rygterne går på, at Nokia 9 får en 5,5” AMOLED-skærm med en Quad HD-opløsning. At dømme ud fra billederne og videoen får Nokia 9 en aflang skærm ligesom flere af konkurrenterne, formentlig i form af et 18:9-format, som giver en skærmopløsning på 2.880 x 1.440 pixels.

HMD Global ser dog ud til at adskille sig fra de mange andre løsninger med kantfrie skærme ved, at der for det første ikke er runde hjørner. For det andet er skærmen langs siderne kurvede ligesom i Samsungs tidligere edge-mobiler – noget som ellers er gået lidt af mode igen.

Læs også: HMD Global lancerer ny Nokia 3310 med 3G

Derudover er fronten utrolig minimalistisk, da fingeraftrykslæseren nu er rykket om på bagsiden på grund af pladsmangel foran. Ovenover fingeraftrykslæseren er et dualkamera at finde, som er placeret samme sted som på Nokia 8. Kamerahuset ser dog ud til at stikke noget mere ud fra bagsiden end på Nokia 8, ligesom LED-blitzen har fået ny plads uden for kamerahuset på højre side. Til sidst ser Nokia 9 ikke ud til at have samme infrarøde sensor på bagsiden som Nokia 8.

Formmæssigt ligner resten af designet et velkendt Nokia-design – med den undtagelse, at Nokia 9 ser ud til at være konstrueret omkring en solid metalramme, mens bagsiden er udført af noget, der ligner glas eller plastik. TIl sammenligning er Nokia 8 konstrueret af ét stykke aluminium.

Det er endnu uvist præcist hvornår HMD Global lancerer Nokia 9. Mere sikkert er det, at telefonen bliver udstyret med en Snapdragon 835-processor, så det vil formentlig blive inden årets udgang, inden næste års topmodeller lanceres med Snapdragon 845. Dertil kommer Nokia 9 med 4 GB RAM og i konfigurationer med 64 GB og 128 GB lagerplads.