HMD lancerer egne smartphones – men de mangler én vigtig ting

HDM har droppet Nokia-navnet til sine nyeste mobiler. Der er tale om virkelig billige mobiler med fokus på fotografi. HMD understreger, at de er meget reparationsvenlige.

HMD lancerer egne smartphones – men de mangler én vigtig ting

Human Mobile Devices (HMD) har tidligere lanceret mobiler under Nokia-brandet, men fremadrettet skifter selskabet fokus, og nu lancerer de deres første serie af mobiltelefoner i eget navn: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ og HMD Pulse.

Se også: De bedste priser og tilbud på mobiltelefoner

HMD Pusle Pro: Stort batteri – lille pris

“Topmodellen”, hvis man kan kalde en mobil til 1.499 kroner det, i den nye kollektion er den nye HMD Pulse Pro. Den har en 6,65 tommer IPS-skærm med en opdateringshastighed på 90 Hz og en skærmopløsning på 720 x 1.612 pixel.

Den gemmer også på et stort 5.000 mAh batteri, et 50 megapixel kamera både foran og bagpå og AI Super Portrait-tilstand.

Den drives drives af en Unisoc T606-processor, som du nok ikke skal forvente dig det store af. Der er også blevet plads til en fingeraftrykslæser på siden.

Telefonen kommer i tre farver: Glacier Green, Twilight Purple og Black Ocean.

HMD Pulse og HMD Pulse+

I Pulse-kollektionen finder man også HMD Pulse og HMD Pulse+, der tilbyder op til 59 timers batterilevetid og mulighed for nem reparation.

Begge telefoner er stort set identiske med HMD Pulse Pro og kommer i den samme farvepalette. Den eneste forskel er, at de begge har et 8 megapixel frontkamera i stedet for et på 50 megapixel. Dertil har HMD Pulse et 13 megapixel bagkamera. Begge telefoner må også nøjes med 10 watt kablet opladning i stedet for 20 watt.

HMD Pulse koster blot 1.099 kroner i Danmark, mens HMD Pulse+ koster 1.599 kroner.

Der er dog én ting, som du må undvære i de tre nye telefoner: 5G. Telefonerne understøtter kun 2G, 3G og 4G, så hvis du ønsker god mobildækning, bør du holde dig fra telefonerne.

Se også: Sammenlign priser, tilbud og specifikationer på smartphones

Alt kan repareres

HMD oplyser, at alle smartphones i Pulse-serien nemt kan repareres. På den måde kan brugeren nemt selv skifte en ødelagt skærm, et gammelt batteri eller en bøjet ladeport ved brug af et iFixit-reparationssæt, som kan købes separat.

Ifølge HMD skyldes det, at deres egne undersøgelser viser, at 41 procent af deres generation Z-brugere prioriterer elektronik, der kan repareres.

HMD forventer, at tre ud af fire produkter, som de kommer til at sælge i 2024, bliver reparationsvenlige. Reparationskits til telefonerne er tilgængelige hos iFixit fra 49 euro.

Se også: Test og bedømmelser af nyeste smartphones

Pris og tilgængelighed

HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ og HMD Pulse kan købes i Danmark fra 24. april 2024 hos udvalgte forhandlere til følgende vejledende salgspriser:

  • HMD Pulse med 4 GB RAM og 64 GB lager:  1.099 kr.
  • HMD Pulse Pro med 6 GB RAM og 128 GB lager: 1.499 kr.
  • HMD Pulse+ med 6 GB RAM og 128 GB lager: 1.599 kr.

Se også: Nu er det helt slut med Nokia-telefoner