HTC afslører ny smartphone den 30. august

HTC inviterer til afsløringen af en ny smartphone den 30. august - formentlig U12 Life. Det bliver måske den første telefon, som HTC ikke selv producerer.

HTC afslører ny smartphone den 30. august

I juni løftede HTC sløret for topmodellen U12+, og snart er det tid til den skrabede udgave U12 Life. Det er i hvert fald forventningen forud for den afsløring, som finder sted om præcis en uge: torsdag den 30. august.

Læs også: Test af HTC U12+ – To skridt frem og et tilbage

I et tweet har HTC nemlig inviteret til afsløringen af en ny mobil, hvor ”skønhed og ydeevne mødes”. I tweetet ses også et billede med teksten ”Something new for U”  (noget for dig) med henvisning til HTCs U-serie.

Siden juli har der været forlydender om modellen U12 Life, og selv om der med al sandsynlighed er tale om en mellemklassetelefon, er den alligevel lidt speciel.

Bliver ikke produceret af HTC selv

Ifølge den altid velinformerede HTC-tipster LlabTooFeR er U12 Life nemlig den første HTC-smartphone, som ikke er produceret af HTC selv.

I takt med at HTC skrumper yderligere og mister tusindvis af medarbejdere på ganske få år ser HTC ud til at have mistet en så stor arbejdsstyrke, at produktionen af telefoner nu overlades til andre. HTC outsourcer med andre ord produktionen af telefonen til en såkaldt original design manufacturer (ODM), hvilket vil være nærliggende at se som en konsekvens af den nylige fyring af 1.500 medarbejdere.

Læs også: HTCs topmodel flopper: Juni-salget styrtdykker med 68 %

Det er endnu uvist, hvem der skal stå for at producere HTC U12 Life, men det kan meget vel være TCL, som også producerer smartphones under de velkendte brands BlackBerry og Alcatel. Det kan dog også være Foxconn, som både er en ODM og OEM. Det vil også være interessant at se, om det kun er for en kort stund, at HTC overlader produktionen til andre, eller om U12+ er den sidste telefon, som HTC selv har produceret.

HTC U12 Life
Denne skitse viser angiveligt, hvordan HTC U12 Life kommer til at se ud. Foto: Nieuwemobiel.nl

Den skrabede U12 Life vil desuden byde på en 6″ IPS LCD-skærm med en opløsning på 1.080 x 2.160 pixels, hvilket giver et skærmforhold på 18:9. Den bliver drevet af en Snapdragon 636-processor, hvortil der er 4 GB RAM og 64 GB lagerplads. På kamerafronten vil der være et dualkamera bestående af en 16 megapixel primær sensor, som suppleres af en 5 megapixel sekundær sensor. Til selfies er der et 13 megapixel kamera at gøre godt med. Batteriet har en kapacitet på 3.600 mAh.

En lækket skitse af U12 Life indikerer desuden, at den kan få en bagside i stil med Googles Pixel-telefoner, hvor den øverste tredjedel har en anden finish end resten af bagside. Kamerahuset ser også ud til at være noget anderledes end på andre HTC-mobiler. Dog er det derimod en tro kopi af det, der er at finde på iPhone X.

Mere til sagen

Historiens videre forløb. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. Efterfølgende d. 17/8/2018 publicerede vi en artikel med temaet Nokia inviterer til stort smartphone-event den 21. augustKlik her for den efterfølgende artikel.. Temaet lever stadig. Tjek de sidste nyheder om Smartphone..