HTC og Motorola mister begge højtstående chefer

Både HTCs medstifter og tidligere direktør samt Motorolas højtstående designchef forlader hver sin virksomhed.

HTC og Motorola mister begge højtstående chefer

De to smartphoneproducenter HTC og Motorola lider hvert sit store tab. Både medstifteren og den tidligere direktør for HTC, Peter Chou, og den højtstående designchef fra Motorola, Jim Wicks, har nemlig forladt deres respektive virksomhed.

Peter Chou var sammen med Cher Wang med til at stifte HTC tilbage i 1997. Sidenhen har de begge siddet på posten som direktør, hvor Peter Chou senest måtte overgive stillingen til Cher Wang i marts 2015 efter mange år med dårlige salgstal og regnskaber.

Læs også: HTC-direktør lover: Vi forsvinder aldrig

Samtidig meldte HTC ud, at Peter Chou blev flyttet til HTCs Future Development Lab-afdeling for at arbejde på fremtidige HTC-produkter. Dernæst kunne HTC i august måned oplyse, at Peter Chou nu var direktør for firmaet Digital Domain, der gør sig i specialeffekter i film som Deadpool, Furious 7 og X-Men: Apocalypse. Han var dog fortsat tilknyttet HTC for bl.a. at styrke producentens indsats inden for virtual reality, lød det på daværende tidspunkt.

Nu oplyser HTC én gang for alle ifølge hjemmesiden MyDrivers, at Peter Chou ikke er en del af HTC, og at han ikke har været det siden september måned sidste år. Peter Chous afsked med HTC er derfor ikke som sådan ny, men er først nu blevet offentlig tilgængelig, efter HTC har været noget uklare i sine tidligere pressemeddelelser.

Læs også: Nyt HTC-regnskab: Indtægterne er i frit fald

Med Peter Chou som medstifter og direktør har han været medvirkende til succeser som den første Android-telefon i historien (T-Mobile G1), den første Nexus-smartphone (Nexus One) og sællerter som HTC Touch Diamond, HTC Touch Pro, HTC One X og ikke mindst den nyere One-serie bestående af M7, M8, M9 og den nuværende topmodel HTC 10.

Motorola produkter

Motorolas designchef siger også farvel

Ikke kun HTC har lidt et stort tab. Også Motorola, som i 2014 blev opkøbt af Lenovo, har nu mistet en nøgleperson.

Det er designchefen Jim Wicks, der siden 2001 har stået bag Motorolas designfilosofi og blandt andet har været manden bag den ikoniske Motorola Razr, Motorola DROID i USA og i de senere år smartphonen Moto G og uret Moto 360. Han skal nu undervise på Northwestern University i stedet for at lede Motorolas designteam.

Læs også: Lenovos opkøb af Motorola ‘indfriede ikke forventningerne’

Han følger dermed i Motorolas tidligere direktør, Rick Osterlohs, spor, som for kun få måneder siden også forlod det Lenovo-ejede Motorola til fordel for en stilling hos Google. Dermed er to centrale personer ikke længere at finde hos Motorola. Færre og færre stumper af det gamle Motorola ser dermed ud til at være tilbage af den amerikanske producent som tiden går.