HTC undskylder salgstal og lover ny innovativ topmodel

HTC er klar over de dårlige salgstal og regnskaber for tiden og lover derfor at rette op på det med en ny, innovativ topmodel om ganske få måneder.

HTC undskylder salgstal og lover ny innovativ topmodel

Taiwanske HTC har det svært for tiden. Firmaets helt store satsning, One M9, sælger langt under forventningerne, hvilket går hårdt ud over omsætningen og aktiekursen.

Det får HTC’s kvindelige bestyrelsesformand og administrerende direktør, Cher Wang, til at undskylde i avisen Taipei Times over for de mange aktionærer, der ikke er tilfredse med HTC’s præstation de seneste måneder.

Læs også: HTC-regnskab viser dårligste april måned i 6 år

“HTC’s seneste præstation har skuffet folk”, siger hun til HTC’s årlige generalmøde og bukker og undskylder over for aktionærerne.

Også en dårlig udnyttelse af produktionen, en konservativ marketingsstrategi samt stor konkurrence på markedet er blandt årsagerne til nedgangen, fortæller hun.

Lancerer innovativ topmodel med nyt design til oktober

Det vil HTC dog snart rette op på. Hun oplyser, at man allerede til oktober – kun 7 måneder efter lanceringen af One M9 – vil løfte sløret for en ny topmodel, der skal rette op på den dårlige forretning.

Det vil blive et ”helteprodukt” – hvad der så end skal lægges af betydning i det – hvor der vil være store forbedringer i HTC’s innovation og design. Du kan altså forvente, at HTC finder på et nyt og anderledes design efter at have brugt næsten et identisk design i de seneste tre topmodeller, One (M7), One (M8) og One M9.

Læs også: HTC vil skære 30 % ned i ordrer af One M9-komponenter

For at vende den synkende skude vil HTC også øge effektiviteten af produktionslinjerne og optimere forsyningskæderne ved at udlicitere flere af opgaverne til andre.

På marketingsfronten vil der også ske ændringer. HTC har ifølge avisen et 20 gange mindre marketingsbudget end Apple og Samsung. De penge er blandt andet brugt på mange reklamefilm med skuespilleren, Robert Downey Jr. Denne kontrakt vil dog ikke blive forlænget, efter den udløber i år.