HTCs topmodel flopper: Juni-salget styrtdykker med 68 %

Salget af HTCs topmodel U12+ har ikke levet op til forventningerne. Omsætningen i juni er faldet med hele 68 procent - den største tilbagegang i to år.

HTCs topmodel flopper: Juni-salget styrtdykker med 68 %

Det er ikke nogen hemmelighed, at HTC har haft det svært de seneste år, men nu begynder det at se kritisk ud. HTC har nemlig oplevet en stor tilbagegang i det ellers vigtige juni-salg af topmodellen U12+. Det skriver Reuters.

Læs også: HTC bløder: Fyrer hver fjerde medarbejder

I juni havde HTC en omsætning på 459,2 millioner kroner, hvilket er en tilbagegang på 10 procent alene i forhold til maj måned. Et kig tilbage på juni måned i 2017 viser, at omsætningen er dalet med hele 68 procent, og det er på trods af, at sidste års salg heller ikke var særligt opløftende for HTC. Sidste år i juni måned havde HTC nemlig en omsætning på 1,44 milliarder kroner, men den er altså nu skrumpet markant. Det er det største fald i mere end to år, oplyser Reuters.

“Inden for segmentet for topmodeller har salget af deres flagskib dette år været lavere end forventet, hvilket fører til en lavere markedsandel,” siger en anonym analytiker fra analyseinstituttet TrendForce.

Oven på meldingen om den store nedgang har HTC’s aktie taget et næsten tilsvarende dyk. Den er nemlig faldet med hele 30 procent.

Hver fjerde medarbejder fyret

I sidste uge kom det frem, at HTC har afskediget hele 1.500 af 6.450 medarbejderne svarende til hver fjerde. Inden HTC solgte 2.000 medarbejdere til Google i september 2017, havde producenten 10.000 medarbejdere. Når fyringsrunden er gennemført i september, vil HTC have blot 4.450 medarbejdere tilbage. HTC’s medarbejderstab er altså blevet mere end halveret på 10 måneder.

Læs også: Test af HTC U12+ – To skridt frem og et tilbage

Ifølge analytikeren fra TrendForce vil konsekvensen af det dårlige salg af topmodellen være, at HTC producerer færre modeller om året, men HTC producerer allerede ganske få smartphones. Indtil videre er der i 2018 kun kommet de fire mobiler U11 Eyes, Desire 12, Desire 12+ og U12+.