Huawei har solgt over 1 million Mate 30 på få dage

Det virker til at Huaweis nyeste smartphones i Mate-serien går som varmt brød. På under en uge er der solgt mere end 1 million enheder.

Huawei har solgt over 1 million Mate 30 på få dage

Torsdag den 26. september, altså i sidste uge, blev Huaweis vildeste og mest omdiskuterede smartphones nogensinde sat til salg i hjemlandet Kina. Mate 30-serien, der består af Mate 30, Mate 30 Pro og Mate 30 RS Porsche Design, er på få dage blevet solgt i mere end en million eksemplarer.

Lyder det ikke imponerende nok, så gør dette her sikkert: Producenten påstår, at det høje tal blev opnået allerede for et par dage siden, da Huaweis CEO, Richard Yu, åbnede producentens nye konceptbutik i Shenzhen, Kina. Der blev solgt omkring 100.000 enheder per minut, inklusive online-køb.

Der er ikke noget bevis for de vilde tal – det er udelukkende producentens egen påstand. Men Huawei har oplevet en enorm støtte i hjemlandet, siden de ramte ind i udfordringer med USAs handelsministerium. Disse udfordringer er skyld i, at flagskibene bliver solgt uden Google apps og tjenester, hvilket ikke betyder det store i Kina.

Læs også: Huawei Mate 30 Pro kommer alligevel til Danmark

Hvor meget det kommer til at betyde herhjemme er endnu uvidst. Mate 30 Pro-flagskibet er nemlig ikke landet i de danske butikker endnu. Der blev først meldt ud, at den ikke ville komme til Danmark, men Huawei skiftede kort efter mening. Officielt bliver Mate 30 Pro solgt i Danmark med Huaweis eget økosystem ovenpå Android 10, kaldet Huawei Mobile Services, der inkluderer forskellige apps, fx en cloud-tjeneste og en appbutik. Uofficielt kan brugere selv installere Googles appbutik, hvilket kan være forbundet med usikkerheder.

Læs også: Så let installerer man Google Apps på Huawei Mate 30 Pro

Huawei Mate 30
Der var ekstremt mange til åbningen af Huawei nyeste konceptbutik i Shenzhen, Kina. Foto: Weibo

Nærmest som en iPhone-lancering
 

Ovenstående billede er fra åbningen af Huaweis konceptbutik i Shenzhen, hvor folk står i kø til at købe de nye telefoner i Mate 30-serien. Angiveligt var Mate 30 Pro i Forest Green den mest populære.

Huawei Mate 30 Pro kommer til Danmark engang i november.

Læs også: Huawei inviterer til dansk lancering af flagskib