Huawei klar med iPad Pro-konkurrenten: MatePad Pro

Huawei lancerer MatePad Pro - en tablet med 10,8 tommer AMOLED-skærm, high-end hardware samt tastatur og stylus.

Huawei klar med iPad Pro-konkurrenten: MatePad Pro

Det ikke længere kun Samsung der tør tage kampen op med Apples iPad Pro, for nu lancerer også Huawei deres bud på en “Pro”-tablet. Huawei MatePad Pro byder på en stor AMOLED-skærm med punch-hole, 90 procent screen to body-forhold, fire højtalere, Huaweis hurtigste chipsæt og en stylus.

MatePad Pro, der er en direkte konkurrent til Samsung Galaxy Tab S6 og iPad Pro, kommer med en 10,8 tommer AMOLED-skærm i 16:10 med en opløsning på 2560×1600. Kanten omkring skærmen er kun 4,9 millimeter tyk.

Derudover kommer MatePad Pro med Huaweis lynhurtige Kirin 990-chipsæt, 6-8GB RAM og 128-256GB lagerplads. Vægten siger 460 gram, 8 gram lettere end Apples nyeste iPad Pro i 11 tommer, og målene 159 x 245 x 7.2mm. Den kommer i både en WiFi og en 4G-udgave.

Huawei MatePad Pro
MatePad Pro er verdens første tablet med punch-hole skærm. Foto: Huawei

Med Huawei SuperCharge

MatePad Pro kommer med Huaweis 40W SuperCharge-teknologi, der skal lade et 7250 mAh batteri rekordhurtigt op. Hvor lang tid en opladning tager oplyses der desværre ikke. 

Udover 40W kablet opladning, så byder den på 15W trådløs opladning og 7,5W omvendt trådløs opladning.

Android 10 uden Googles tjenester

På softwaresiden kommer den med Android 10 med Huawei nye EMUI 10. Ligesom andre nylancerede Huawei-enheder, så mangler MatePad Pro Google Mobile Services-pakken. Det vil sige at der ikke er Googles appbutik på enheden samt Googles egne apps præinstalleret.

MatePad Pro har også en computertilstand, der tilbyder et mere traditionelt pc-interface og multivindue-funktionalitet.

Den kan desuden bruges sammen med Huaweis M-Pen stylus.

Huawei MatePad Pro
Huawei MatePad Pro har fire højtalere. Foto: Huawei

Huawei MatePad Pro: Pris og tilgængelighed

Huawei MatePad Pro kommer i farverne hvid, sort og orange. Prisen starter ved 470 dollars. En dansk lancering virker meget tvivlsom. Huawei Mate 30 Pro, der blev lanceret i september uden Google Mobile Services, er stadig ikke blevet lanceret i Danmark. 

Læs også: Microsoft må igen handle med Huawei

Fortsættelse:

Siden redaktionen kørte denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. Efterfølgende d. 1/11/2019 bragte vi en artikel omkring emnet Huawei på vej med iPad Pro konkurrent – Læs her. De sidste nyheder om temaet finder du her.