Huawei lancerer kvindemobilerne Nova og Nova Plus

Huawei afslører ved IFA-messen de to nye skarpt prissatte smartphones i mellemklassen: Huawei Nova og Nova Plus, som er baseret på Nexus 6P og Mate 8.

Huawei lancerer kvindemobilerne Nova og Nova Plus

Ganske som ventet har Huawei ved IFA-messen løftet sløret for to nye smartphones i mellemklassen, som er Huaweis seneste bud på to prisvenlige smartphones, der byder på ganske fornuftige specifikationer til prisen.

”Mange smartphonebrugere sætter pris på de større skærmstørrelser, der har vundet frem de senere år, men vi har også set en stigende efterspørgsel på smartphones med en mindre skærm, uden at gå på kompromis med kvalitet og brugeroplevelse. Novas unikke design gør den mere handy end de fleste moderne smartphones, men der er bestemt ikke sparet på indmaden bare fordi, det ydre er blevet lidt mindre,” siger Thor Gøtz, direktør for Huawei Consumer BG.

Under motorhjelmen er de to telefoner ret identiske med en Snapdragon 625-processor, som er en ottekernet processor, der snurrer med en hastighed på 2,0 GHz. Dertil gemmer der sig 3 GB RAM med 32 GB lagerplads, som kan udvides med op til yderligere 128 GB med et microSD-kort.

Læs også: Huawei Honor 8 – Det friske alternativ [TEST]

På kamerafronten er der en lille forskel at finde. Hvor der sidder et 12 megapixel frontkamera med en blænde på f/2.2 i Nova, er der en lidt højere opløsning på 16 megapixel i Nova Plus at gøre godt med. Begge telefoner har dog et selfiekamera på 8 megapixel og har en blænde på f/2.0 med optisk billedstabilisering.

Både Nova og Nova Plus er rettet mod de kvindelige forbrugere, der vægter selfie-tilstande, skønshedsindstillinger og gode kameraer på farten højt. Derfor kommer telefonerne også anstigende med tilstande ‘Beautiful Skin 3.0’ og ‘Beauty Makeup 2.0’, så du altid kan få de bedste selfies i hus.

Lige som de seneste modeller såsom P9 og Honor 8 fra Huawei oplades Nova og Nova Plus med et USB Type-C-stik, som du kan vende begge veje.

Huawei Nova
Foto: Huawei

Begge telefoner har en LCD-skærm med en Full HD-opløsning bestående af 1.080 x 1.920 pixels, men lighederne stopper også her. Nova er nemlig 5” stor, mens Nova Plus naturligvis er lidt større med en 5,5” stor skærm. Særligt designet er ganske forskelligt på de to telefoner.

Huawei har nemlig kigget reservelagrene igennem og har genbrugt flere tidligere mobildesigns i de to nye telefoner. I den lille Nova er der tydeligvis genbrugt designet fra Nexus 6P, som Huawei lavede i samarbejde med Google. Nova-modellen er som bekendt en tand mindre, men har samme aluminiumsdesign med det karakteristiske glaselement, der dækker den øverste centimeter på bagsiden på samme måde som både Nexus 6P og P9.

Læs også: Huawei Honor 8 lander i Danmark – se pris og udgaver her

Den større Nova Plus har et væsentligt anderledes design end den mindre Nova-model. Her synes der at være hentet inspiration fra Huaweis tidligere Honor 5X-smartpone, der blev lanceret i slutningen af sidste år. Den lidt anderledes fingeraftrykslæser og ændrede placering af kamera og LED-blitz ser ud til at være meget identisk med den tidligere model.

Grundet de forskellige designs og størrelser er der også to forskellige batterikapaciteter at finde i Nova og Nova Plus. Den mindre Nova har et batteri på 3.020 mAh, mens der er 3.3340 mAh i Nova Plus. Huawei lover dermed op til to dages batteritid med de to nye smartphones.

Læs også: Huawei Nova og Nova Plus: Pris og tilgængelighed

Huawei oplyser til Mobilsiden, at det kun er Nova-modellen, der kommer til Danmark en gang i slutningen af oktober måned til en endnu ikke fastsat pris. I Europa koster den dog 399 euro lige som Honor 8 gør. Begge telefoner fås i farverne Mystic Silver, Titanium Grey og Prestige Gold.