Huawei lancerer Mate 9 og Mate 9 Porsche design

To nye mobilkæmper er født: Huawei lancerer topmobilerne Mate 9 og Mate 9 Porsche Design.

Huawei lancerer Mate 9 og Mate 9 Porsche design

Huaweis Mate-serie er synonym med kæmpetelefon med stærke specs – og i sin nyeste inkarnation, Mate 9, efterleves traditionen fortsat.

I dag løftede det kinesiske tech-gigant sløret for endnu en metalklædt mobil, med en 5,9 tommer gigantskærm. Displayet er 2.5D-typen, hvilket gør at kanterne buer nænsomt ned i det 7.5mm tynde kabinet. Opløsningen er fortsat Full HD.

Bagpå låner Mate 9 designelementer fra både P9 og sidste års Mate 8. Der finder du en centralt placeret fingeraftrykslæser med indbygget programmerbar knap og et dobbeltkamera der ligesom i P9 er signeret af tyske Leica.

I Mate 9 vil kameraet dog byde på to forskellige kameramoduler, et 20MP monokromt kamera samt et 12 MP farvemodul. De to kameraer assisteres af en 4-i-en hybrid autofokus der råder over både lasere samt både fase-, dybde-, og kontrastdetektion.

Se også:  Huawei Nova og Nova Plus: Pris og tilgængelighed

Huawei Mate 9
Foto: Huawei

Superkræfter under motorhjelmen

Med Huawei Mate 9 introducerer Huawei selskabets nyeste processor, Kirin 960, en muskelsvulmende sag med otte kerner der snurrer med op til 2,4 GHz.

Det er selskabets mest avancerede processor til dato, og er udstyret med en ARM G71-MP8 grafikprocessor der flerdobler ydelsen i forhold til tidligere generationer. Med denne ombord får Huawei sine første processor der understøtter 4K-optagelser.

Pakken ledsages af 4GB RAM samt den nyeste Android-version, 7.0 Nougat. Mate 9 får 64GB lagerplads der kan udvides med op til 256GB micro-SD.

Med de stærke specs følger et stærkt batteri på 4.000 mAh og en bomstærk 25W kvikoplader. Den ivrige oplader kan ifølge Huawei levere strøm nok til en hel dag på bare 20 minutter.

Læs også: HiSilicon Kirin 960: Ny superprocessor fra Huawei  

Turboladet Porsche version

Er ovenstående ikke nok, er Huawei også klar med slankere, lettere og mere eksklusiv variant i Mate 9 Porsche Design.

Den deler de fleste komponenter med Mate 9 – men byder på en skarpere 5,5 tommer Quad HD display med AMOLED-teknologi.

Prisen bliver bestemt også eksklusiv, med en officiel debutpris på 1.395 Euro for Porsche-badget – svarende til rundt regnet 10.400 kroner. Så får du til gengæld også 6GB RAM og 256GB lagerplads at arbejde med.

Huawei overraskelse på vej

Mate 9 og Mate 9 Porsche Design har i første omgang ikke kurs mod det danske marked – i første omgang bliver det Frankrig, Tyskland, Italien, Polen, Spanien, Kina, Japan Thailand, Malaysia, Saudi Arabien og de Forenede Arabiske Emirater der kan deltage i Mate 9 festen.

Debutprisen på Huawei Mate 9 bliver på 699 Euro – omkring 5.200 kroner. Mate 9 kommer i Space Grey, Moonlight Silver, Champagne Gold, Mocha Brown, Ceramic White og sort. Mate 9 Porsche Design bliver kun tilgængelig i en farve: matsort.

Selvom Danmark bliver overset i denne omgang, tyder det på, at Huawei har endnu en stor nyhed i ærmet op til julesalget.

Thor Gøtz, direktør for Consumer BG hos Huawei Danmark hinter til mobilsiden.dk, at en overraskelse fra selskabet er på vej.

”Vi vælger ikke at lancere Mate 9 og Mate 9 Porsche på det nordiske marked, fordi vi har andre prioriterede produkter, som vi tror rigtig meget på. Uden at sige for meget, kan jeg da opfordre til at følge lidt med i de kommende uger, hvor vi kommer med spændende nyt på lokalt niveau.” siger huawei-direktøren.

Se også:  Specifikationer på Huaweis 7″ Google-tablet dukker op

Seenste nyt om emnet

Tematikken er stadig aktuel. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 24/10/2016 blev sagen bragt videre med nyheden; Huaweis kurvede Mate 9 Pro får en skræmmende høj pris – Artiklen kan du læse her. Emnet er stadig Hot. Klik her for seneste nyt..