Huawei Mate 20X med gigantisk skærm lækket

Huawei er ikke kun på vej med Mate 20 og Mate 20 Pro. En Mate 20X til gamere er også lige om hjørnet, og den får en enorm skærm på hele 7,2 tommer.

Huawei Mate 20X med gigantisk skærm lækket

I morgen går det løs, når Huawei løfter sløret for den nye Mate 20-serie. Det er primært Mate 20 og Mate 20 Pro, der har floreret rygter om, men to andre varianter er også på vej. Ligesom tidligere får vi også en Porsche Design-variant at se, men måske mere interessant er, at der også kommer en variant rettet mod gamere.

Den kinesiske producent ventes nemlig også at løfte sløret for en gaming-orienteret smartphone med navnet Mate 20X, skriver hjemmesiden CNMO.

Læs også: Huawei gør reklame for den fjerde telefon i Mate 20-serien

Ifølge hjemmesiden bliver Huawei Mate 20X udstyret med en voldsom stor skærm på hele 7,21 tommer. Til sammenligning får den kommende Mate 20 Pro ’kun’ en skærm på 6,3 tommer, så der må siges at være lidt af et spring op til den større skærm i Mate 20X.

Skærmen ventes at blive af AMOLED-typen ligesom i Mate 20 Pro, men opløsningen er kun på 1.080 x 2.240 pixels, hvilket er lidt lavere end opløsningen i Mate 20 Pro. Det kan måske hænge sammen med, at skærmen får en højere opdateringshastighed på enten 90 eller 120 Hz ligesom de to gaming-smartphones Razer Phone 2 og ROG Phone fra ASUS.

Mindre hak i skærmen og fingeraftrykslæser på bagsiden

På designfronten ser Mate 20X ud til at være næsten identisk med resten af Mate 20-serien. Der er dog den væsentlige forskel, at Mate 20X har et markant mindre hak i toppen af skærmen. Den har nemlig en lille halvcirkel-formet ’notch’, som minder meget om den i Essential PH-1. Derudover er der på et tredobbelt kamera, som er arrangeret i et kvadrat ligesom på Mate 20 Pro. Der er dog den forskel, at der ser ud til at sidde en fingeraftrykslæser under kameraerne.

Det er endnu uvist, om der kun vil være denne fingeraftrykslæser at finde, eller om der også vil være en indbygget fingeraftrykslæser i skærmen. Den sidste mulighed er slet ikke så usandsynlig, for i marts måned introducerede Huawei modellen Mate RS Porsche Design med en fingeraftrykslæser både på bagsiden og i skærmen.

Læs også: Huawei Mate 20 Pro får hele 8GB RAM og 512GB lager

I motorrummet er Mate 20X udstyret med samme specifikationer som Mate 20 Pro: Huaweis egen Kirin 980-processor og 8 GB RAM, så der er bestemt ikke sparet nogle steder. Prisen på Mate 20X er endnu ukendt, og det vides heller ikke, hvornår den kommer til salg. Derudover er det også uvist, om den overhovedet lanceres i Danmark.

Det bliver vi forhåbentlig meget klogere på, når Huawei holder sin event i morgen eftermiddag klokken 15:00 dansk tid.