Huawei P40 ser ud til at få buet skærm

Officielt udseende billede er blevet lækket på Twitter sammen med en række specifikationer på Huaweis kommende topmodel.

Huawei P40 ser ud til at få buet skærm

På trods af diverse kontroverser mellem USA og Kina, der gør, at Huawei og Google ikke må lege med hinanden, så ligger den kinesiske smartphoneproducent ikke på den lade side. Der bliver nemlig stadig udviklet og produceret nye telefoner i Huaweis fabrikker.

Læs også: Test: Huawei Nova 5T – Meget mobil for pengene

Nu ser det ud til, at den populære Huawei P30-serie snart får en efterfølger. Officielt udseende billeder er dukket op på internettet, og selvom vi ikke kan få ægtheden bekræftet, så kan vi godt tillade os at kigge på den kommende flagskibsserie.

Huawei Mate 30 Pro
Huawei Mate 30 Pro er desværre ikke lanceret i Danmark, som en direkte konsekvens af handelsforbuddet mellem Google og Huawei. Foto: Huawei

Billedet, der eftersigende skulle være officielt, er blevet lækket via Twitter, hvor en række specifikationer også bliver nævnt. Først og fremmest forlyder det, at skærmen består af et 6,57-tommer FHD+ AMOLED-panel, der understøtter HDR og dækker det fulde DCI-P3-farvespektrum. Ud fra billedet ser det i øvrigt ud til, at Huawei P40 får en buet skærm.

Andre rygter omkring det kommende flagskib fra Huawei siger, at skærmen kommer med en opdateringsfrekvens på 120 Hz. Derudover vil der være et dobbelt-punch-hole-kamera på fronten – altså to “huller” i skærmen til et dualkamera.

Huawei er kendt for at være forgængere, når det kommer til kameraerne i deres telefoner, og denne gang skulle ikke være nogen undtagelse. Det rygtes nemlig at P40 kommer med et femdobbelt Leica-kamera på bagsiden. De fem linser i sig selv er ikke decideret nyskabende, men nogle husker måske, hvordan Richard Yu gav os månen i sin præsentation af Huawei P30 Pro. Så mon ikke P40 også byder på et kamera, der kommer til at sætte nye standarder.

Huawei P30
Huawei P30 Pro fik 5½ stjerner i vores test. Foto: Mobilsiden.dk

Læs også: Test: Huawei P30 Pro

Batteriet i Huawei P40 skulle være et monster på hele 5.500 mAh. Batteriet skulle desuden være et grafenbatteri, der, med den medfølgende 50W lynoplader, kan oplades fra 0-100 på blot 45 minutter.

Chipsettet bliver Huaweis nye Kirin 990 5G, og P40 kommer med Android – indtil videre uden Googles tjenester – så der er altså stadig ingen udsigt til HongMeng OS.

Huawei har endnu ikke lanceret Mate 30 i Danmark, hvilket primært er på grund af de manglende Googletjenester. Hvis handelsforbuddet fortsætter i 2020, så kan vi ende med slet ikke at se nye Huawei-telefoner i Danmark, i hvert fald indtil Huawei har nok apps tilgængelige i deres egen digitale butik.