Huawei P9 lite i butikkerne næste uge – her er den danske pris

Til at følge op på sidste års succes, P8 lite, lancerer kinesiske Huawei nu den nye P9 lite, der kommer med stærke specifikationer til en fornuftig pris.

Huawei P9 lite i butikkerne næste uge – her er den danske pris

Sidste år lancerede Huawei topmodellen P8 og den billigere variant P8 lite. For halvanden måned siden blev årets efterfølger, P9, lanceret, men Huawei havde endnu ikke løftet sløret for den skrabede lite-model.

Først i dag lancerer Huawei officielt P9 lite, efter telefonen har været lækket og rygtet lige siden lanceringen af storebroren. I år følger Huawei samme taktik som sidste år, og du får derfor en billigere og ikke nær så kraftig udgave af den normale Huawei P9. Derfor er den i forvejen ret lave pris fra den almindelige P9 naturligvis dykket ydeligere.

Læs også: Huawei P9 og P9 Plus: Kinesisk teknik og tysk luksus

Huawei P9 lite byder således på en 5,2” skærm med en Full HD-opløsning på 1.080 x 1.920 pixels lige som topmodellen. Hvor skærmen i P9 lite er af typen IPS, går den i topmodellen under navnet IPS-NEO. Derfor leverer den billigere P9 lite ikke helt samme sortniveau som P9.

Fornuftig hardware til en skarp pris

En af de større forskelle mellem P9 lite og P9 skal findes i motorrummet, hvor processoren i stedet for Huaweis egen HiSilicon Kirin 955 nu er af typen Kirin 650.

Der er fortsat tale om en kraftig octa core-processor, men i P9 lite er alle otte kerner af den såkaldte Cortex-A53-type, hvorimod fire af kernerne i P9 er af den kraftigere Cortex-A72-model. Processoren i P9 lite er dog stadig mere end rigeligt til at klare alle hverdags gøremål og lidt mere til.

Med P9 lite får du også glæde af hele 3 GB RAM lige som den normale P9, så du uden problemer kan multitaske, uden at den kommer til at brokke sig over manglende hukommelse. Mængden af lagerplads er til gengæld reduceret fra 32 til 16 GB, men du har fortsat mulighed for at kunne supplere med op til 128 GB med et microSD-kort.

Læs også: Huawei P9 får interessant lillebror til skarp pris

Topmodellen P9 skiller sig ud med sine to bagkameraer, hvilket er sparet væk i denne P9 lite. Opløsningen på det ene resterende kamera er dog forøget til 13 megapixel med en blænde på f/2.0. Derfor forsikrer Huawei også, at kameraet har et stort lysindtag. Er du mere til selfies, vil P9 lite uden problemer levere varen, da den er udstyret med samme 8 megapixel kamera på fronten som dens storebror.

Typisk ses det, at der med sådanne billigere udgaver af topmodeller spares ved batteriet og dets kapacitet, men her skuffer Huawei ikke. Med P9 lite får du således samme 3.000 relativt store batteri som P9, der bør være mere end rigeligt til at klare dig igennem en dag.

Pris og tilgængelighed

Huawei P9 lite lander i de danske butikker såsom Elgiganten og Dansk Supermarked samt alle teleselskaberne landet over mandag den 30. april, hvor enkelte forhandlere allerede lader dig forudbestille et eksemplar nu.

For 2.499 kroner kan Huawei P9 lite blive din, som kan fås i farverne sort, hvid og guld.

Huawei P9 Lite: Specifikationer

Mål: 146, x, 72,6 x 7,5 mm
Skærm: 5,2″ LCD (1.080 x 1.920 pixels)
Processor: HiSilicon Kirin 650 8-core processor (4 x 1,7 GHz + 4 x 2,0 GHz)
Lagerplads: 16 GB
RAM: 3 GB
Kamera: 13 megapixel (Sony IMX214-sensor) + 8 megapixel
Batteri: 3,000 mAh
Styresystem: Android 6.0 Marshmallow + EMUI 4.1-tilpasning
Farver: Fås i sort, hvid og guld
Andet: Fingeraftrykslæser