Huawei udgiver betaudgave af Android 8.0 Oreo til Mate 9

Huawei har udgivet en betaudgave af Android 8.0 Oreo til Mate 9, som de første ejere af telefonen nu kan teste.

Huawei udgiver betaudgave af Android 8.0 Oreo til Mate 9

Ejere af Huawei Mate 9 har nu mulighed for at teste en tidlig udgave af Android 8.0 Oreo. Huawei har nemlig udgivet en betaudgave af den nyeste Android-version til Mate 9 via ordningen Huawei Friendly User Test (FUT), som er en app lavet specifikt til at blive en del af betaordningen og give feedback.

Læs også: Nu ruller Android 8.0 Oreo ud til de første mobiler

Som med alle andre betaudgaver af software er er risiko for fejl og mangler hist og her, men hvis det ikke afskrækker dig, kan du læse mere om ordningen på Huaweis hjemmeside her. Du skal først downloade FUT-appen via dette link enten direkte fra browseren på din mobil eller via en computer og så overføre den til din Mate 9. Derefter skal du installere appen (og midlertidigt tillade installationer fra usikre kilder, da appen ikke er udgivet i Google Play).

Huawei Mate 9 Android 8.0 Oreo
Foto: XDA-developers.com

Når appen er installeret, skal du logge ind med dit Huawei-id og tilmelde dig et projekt, som det hedder. Det gør du ved at vælge ‘Personal’, derefter ‘Join Project’ og til sidst ‘Available Projects’. Når du er tilmeldt Android 8.0 Oreo-projektet, skal du vente på at blive blandt de udvalgte, som modtager Android 8.0 Oreo. Der er nemlig en hage – eller faktisk to.

Først og fremmest er kun 250 brugere i første omgang udvalgt til at betateste Android 8.0 Oreo til Mate 9, og dernæst skal din Mate 9 have firmwareversion MHA-L29C432B194 for at være kompatibel. Det vil med andre ord sige den europæiske udgave af Mate 9 med Android 7.0 Nougat. Det er dog ikke utænkeligt, at flere brugere snart får mulighed for at downloade Android 8.0 Oreo.

Læs også: Android 8.0 Oreo: Se om din mobil opdateres – og hvornår

Det er endnu uvist, hvornår Android 8.0 Oreo ruller ud i sin færdige udgave til Huawei Mate 9. Det vil dog sandsynligvis ske inden årets udgang, da Huawei – sammen med en masse andre producenter – har forpligtet sig til at udrulle Oreo til den eller de første telefoner inden årets udgang.

Har du en anden Huawei-mobil end Mate 9 og gerne vil se, om du får Android 8.0 Oreo, kan du se det i denne oversigt.