Huawei: Vi bliver verdens førende på smartphones igen

Huawei forventer, at de igen bliver verdens nummer 1 på smartphones, når kinesiske chipproducenter kan lave det, de mangler i dag.

Huawei: Vi bliver verdens førende på smartphones igen

Huawei ryger længere og længere ned af listen over de største smartphoneproducenter, men det forhindrer ikke virksomheden i at fortsætte med at investere, eller i det mindste holde ud, mens de venter på bedre vilkår.

Største problem for Huawei: Vi kan ikke lave telefoner

“Vores største problem lige nu er, at vi ikke kan lave mobiltelefoner”, slog Huaweis bestyrelsesformand Guo Ping fast i samtaler med personalet ifølge CNBC, som har fået en udskrift af samtalerne.

Det skete i spørgerunde med selskabets medarbejdere, hvor Guo Ping beskrev planen for selskabets fremtid, når det gælder telefoner.

Huawei har stadig evnerne til at designe telefoner, men de har ikke adgang til de komponenter, der er nødvendige for at bygge telefoner med både ydeevne og lavt strømforbrug. Den amerikanske blokade har sat en stopper for det.

I dag har chipproducenter i Kina ikke mulighed for at få de komponenter, som Huawei har brug for, men de er stadig den udvej, Huawei håber på. Guo fortalte Huaweis medarbejdere, at virksomheden ikke vil give op og forlade smartphone-markedet, men i stedet støtte indenlandske chipproducenter.

Se også: Billige telefoner

Kan igen blive verdens førende smartphoneproducent

Når deres kapacitet er tilstrækkelig til Huaweis behov, forventer Guo, at virksomheden igen ikke blot vil konkurrere globalt, men også blive verdens førende smartphoneproducent.

Huawei lancerede for nylig Huawei P50 Pro, men der er ingen tegn på, at den ruller ud i større omfang uden for hjemmemarkedet Kina. P50 Pro har ellers markedets klart bedste mobilkamera, så det kunne være interessant at se den på de danske hylder. Det kommer dog formentlig ikke rigtig til at ske.

Se også: Nyheder om Huawei