Hver 2. senior foretrækker en “gammeldags” mobiltelefon

Selvom et stigende antal seniorer skifter mobilen ud med en smartphone, er halvdelen stadig godt tilfredse med en klassisk "gammeldags" mobiltelefon.

Hver 2. senior foretrækker en “gammeldags” mobiltelefon

Selvom et stigende antal seniorer skifter mobilen ud med en smartphone, er halvdelen stadig godt tilfredse med en klassisk “gammeldags” mobiltelefon. Og den mobiltype lever derfor stadig i bedste velgående. Dét marked har mange mobilproducenter for længst forladt, men ikke Doro, der fortsat udvikler og producerer både smartphones og klassiske mobiltelefoner – de såkaldte feature phones – til blandt andet seniorsegmentet. Selskabet sendte i December måned to helt nye, enkle og robuste mobiler på gaden.

Der har uden tvivl været mange smartphones under de danske juletræer i år, men det er langt fra alle, der ønsker sig en. Faktisk vil hver anden senior – det vil sige en mand eller kvinde over 65 år – foretrække en almindelig mobiltelefon, og hvert år sælges der over 10 millioner almindelige mobiltelefoner på det europæiske marked*. Seniorerne står for størstedelen af disse køb – og statistikken viser, at dette segment kun er støt stigende.

Doro telefon
Både Doro 1362 og Doro 2414 er meget enkle og nemme at bruge.

Den almindelige mobiltelefon er langt fra død. Faktisk står de klassiske mobiltelefoner for en stor del af Doros samlede salg. Størstedelen af de industrialiserede lande har i dag en seniorpopulation på omkring 20 pct., og i 2040 forventes det tal at være steget til ca. en tredjedel af befolkningen. Stadig har mange virksomheder størst fokus på de unge – og glemmer det ældre segment. Som konsekvens af det, bliver seniorernes behov på mobilområdet ofte overset, fortæller Rudi Iversen, der er Country Manager i Doro Danmark, der siden 2007 har udviklet og produceret feature phones med høj brugervenlighed.

Læs også: Doro 6531 klaptelefon til seniorer [TEST]

God lyd fremover smarte apps

For selvom seniorer i dag lever længere og bedre, oplever en stor del stadig aldersbetingede udfordringer. Fx har en tredjedel problemer med hørelsen, og 8 ud af 10 har problemer med synet. Samtidig giver 29 pct. af seniorerne udtryk for, at ny teknologi gør dem utrygge.

Hos Doro bygger vi vores telefoner op omkring de fire mest almindelige aldersbetingede handikap: synet, hørelsen, fingerfærdigheden og de kognitive evner. Det betyder, at vores telefoner ligger fast og stabilt i hånden og ikke har skarpe sider eller hjørner. Vi bruger bløde, skridsikre materialer, og mobiltelefonerne har en brugerflade, hvor knapper og funktioner er nemme at finde. Og så fokuserer vi rigtig meget på klar og tydelig lyd. Det handler ikke – som mange måske tænker – bare om at skrue op for volumen. Det er en mere teknisk indsats, der “løfter” lydens frekvenser, så de passer til de udfordringer, som mange ældre oplever, forklarer Rudi Iversen.

Læs også: Ældre tager MobilePay i brug som aldrig før

Back to basics

I December måned lancerede Doro to nye feature phones på det danske marked. En klassisk candybar-model og en klaptelefon. Den nye candybar-model er kameratelefonen “Doro 1362”. Det er en helt basic mobiltelefon med et brugervenligt, bredt display og et tastatur med store, fremstående taster, der gør det lettere at ringe og skrive beskeder. Mobilen har også indbygget tryghedsknap, der kan sende besked til pårørende eller vagtcentral ved fx fald og give brugeren større tryghed i hverdagen. Endelig har telefonen også en smart, indbygget lommelygte, adgang til FM-radio og rigtig lang batterilevetid.

Klaptelefonen – Doro 2414 – er til dem, der vil undgå utilsigtede opkald fra tasken eller lommen. Modellen har også direkte opkaldstaster til to favoritkontakter, indbygget lommelygte, en tryghedsknap og en blød overflade, der giver et behageligt greb om telefonen.

– Både Doro 1362 og Doro 2414 er meget enkle og nemme at bruge. De har et ukompliceret styresystem og tydelige genvejsknapper til de vigtigste funktioner. Det er alt sammen funktioner, der er testet på målgruppen, og som vi derfor ved, de vægter højt og sætter stor pris på. Så selvom markedet for almindelige mobiltelefoner langt fra vokser med samme hast som smartphone-markedet, tør jeg godt slå fast, at den klassiske mobiltelefon stadig lever i bedste velgående, slutter Rudi Iversen.

Doro 1362 og Doro 2414 fås online og i butikker nu.