Hvilket styresystem har din smartphone? [AFSTEMNING]

Kører din smartphone med iOS, Android, Windows Phone/10 Mobile eller et helt fjerde styresystem? Fortæl os i denne uges afstemning.

Hvilket styresystem har din smartphone? [AFSTEMNING]

Smartphonemarkedet er under konstant udvikling. Blot tilbage til 2010 var det mest udbredte styresystem Nokias Symbian med en markedsandel på cirka 42 %, mens BlackBerry OS fra producenten RIM lå på en fornem andenplads med omkring 19 % af markedet.

iOS- og Android-styresystemerne måtte henvises til en tredje- og fjerdeplads med en udbredelse på henholdsvis 15 og 13 %.

Læs også: Android sidder nu på hele 86,2 % af smartphonemarkedet

I dag ser billedet fuldstændigt anderledes ud, hvor det senest kom frem, at Android er oppe på enorme 86,2 % af smartphonemarkedet alt imens Symbian og Blackberry OS er blevet så godt som ikke-eksisterende. Samtidig er Apples markedsandel relativt uændret på omkring 13 % – og det er sådan cirka det.

Microsofts Windows Phone og senere hen Windows 10 Mobile er hårdt presset af Android og iOS, og der er således næsten kun to reelle spillere på markedet set på verdensplan.

Èn ting er dog, hvordan det globale billede ser ud. En anden ting er, hvordan udbredelsen af de forskellige styresystemer ser ud iblandt Mobilsidens læsere. Ugens afstemning går derfor ganske simpelt på, hvilket styresystem din smartphone kører med.

Uddyb eventuelt i en kommentar nedenfor, hvorfor valget er faldet på lige det/de styresystem(er), som du har valgt at bruge.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...