Ingen stereohøjttalere i iPhone 7 trods skrottet minijack-port

På trods af at minijack-porten i den kommende iPhone 7 forsvinder, fylder Apple ikke den tomme plads ud med en ekstra højttaler.

Ingen stereohøjttalere i iPhone 7 trods skrottet minijack-port

Den nok mest omdiskuterede ændring i den endnu ikke lancerede iPhone 7 er Apples farvel til det ellers yderst velkendte og udbredte 3,5 mm minijackport primært til afspilning af musik.

Apple kunne muligvis have valgt at gøre skaden mindre ved at implementere en ekstra højttaler i den ekstra plads i bundens venstre side, så der kom en stereokonfiguration med endnu bedre lyd. Det bliver dog næppe tilfældet, hvis det står til de Apple-papirer, som angiveligt er blevet lækket fra en fabrikshal.

Læs også: Apple skrotter den ene af tre planlagte iPhone 7-modeller

Papirerne består af flere skematiske tegninger med alle detaljer om iPhone 7s design samt hvilke materialer og komponenter, telefonen består af. Den tilhørende tekst er dog på kinesisk med kun enkelte engelske ord føjet til, så det er ikke alt, der er til at tyde.

iPhone 7 tegning
Foto: Baidu.com

Èn ting er dog til at tyde, og det er en ganske interessant en af slagsen. På et af de ovenstående billeder ses bunden af iPhone 7, hvor højttalerhullerne ud for hver side af Lightning-porten er markeret med hver sin angivelse. Den ene side hedder B1, mens den anden hedder B2 – og det indikerer altså, at der ikke gemmer sig det samme bag de to gitre.

Et nærmere kig på et af de øvrige billeder viser ganske rigtigt, at der ud for B1 er placeret komponenten ’MIC1’ – altså den ene af to mikrofoner. Et endnu nærmere kig viser tilmed koden B4 ovenover gitteret, hvor der i forklaringen står, at det er ’microphone 1 mesh’ – altså gitter til den første mikrofon.

Læs også: Tjek iPhone 7 ud på klos hold i ny, knivskarp 4K-video

Der er dermed ikke noget der tyder på, at der alligevel skulle gemme sig en ekstra højttaler samme sted, hvor mikrofonen i bunden af tidligere iPhones er placeret. Du må derfor finde en iPad, hvor der er stereohøjttalere, hvis du vil have større lyd med på farten. Det kan dog på nuværende tidspunkt heller ikke afvises, at Apple forbedrer lydkvaliteten på den i forvejen ganske gode højttaler.

Indtil videre er der derfor ikke andet for end at vente på først og fremmest en invitation fra Apple og dernæst selve afsløringen af telefonen, som muligvis finder sted onsdag den 7. september.