Ingen større interesse for iPhone X end iPhone 7

Forbrugerne er ikke mere spændte på den særlige iPhone X med OLED-skærm, end de var på sidste års iPhone 7, viser ny undersøgelse.

Ingen større interesse for iPhone X end iPhone 7

Forbrugerne er ikke spændte ud over det sædvanlige, når Tim Cook går på scenen den 12. september og markerer iPhonens 10 års jubilæum med lanceringen af den særlige iPhone X.

Apple har ellers lagt op til den måske største iPhone-lancering, men det ser forbrugerne ikke ud til at være klar over, lyder det i en undersøgelse fra investeringsbanken Piper Jaffray. Det skriver tv-stationen CNBC.

400 amerikanske iPhone-brugere er blevet interviewet. De giver ikke udtryk for at være mere spændte på den særlige iPhone X, end de var på sidste års iPhone 7, som ikke bød på nær så mange nyheder, som iPhone X vil.

Læs også: Rygte: iPhone X med 512 GB lager får absurd høj pris

”Vi interviewede over 400 amerikanske iPhone-brugere og fandt ud af, at 16 pct. forventer at opgradere til en ny iPhone dette efterår i forhold til 15 pct. sidste år, mens 24 pct. ’måske’ vil opgradere sammenlignet med 29 pct. sidste år. Vi fandt også ud af, at procentdelen af iPhone-brugere med en udgave, der er to år eller ældre (på tidspunktet for opgradering), er næsten identisk (66 pct. i forhold til 67 pct.) sammenlignet med vores undersøgelse fra 2016,” lyder det.

Den næsten kantløse OLED-skærm på 5,8”, glasbagsiden og metalrammen ser altså ikke umiddelbart ud til at have vækket en større interesse end sidste år. De fleste forbrugere er ifølge investeringsbanken ikke klar over de mange nye funktioner, der venter i iPhone X, og derfor lyder det, at Apple bliver nødt til at skulle bruge tid ved eventen på at forklare, hvorfor forbrugerne har brug for de nye funktioner – og formentlig hvorfor den er værd at ofre omkring 10.000 kroner på.